Hästens målvakt: "Gett ett förslag"

Vita Hästen vill ha honom kvar – men det finns alternativ. "Jag har inte bråttom", säger Viktor Kokman om framtiden.

LÄS MER: Kokmans sista seger för säsongen

LÄS MER: LISTA: Så bör ni agera, Hästen

LÄS MER: Beskedet: "Jag vill ju helst stanna"

Han blev mer eller mindre uttalad förstemålvakt under kvalserien och har en ganska bra säsong bakom sig i målet för moderklubben. Den fick avslutas med att laget klarade sig kvar i hockeyallsvenskan.

Nu kopplar Viktor Kokman, som även vann Sportens spårvagnsliga, av parallellt med att han funderar över framtiden.

26-åringen visste inte vad Vita Hästen ville direkt efter säsongen. Men det vet han nu. Det har kommit så långt att han fått något att ta ställning till.

– Min agent har pratat med Tony (Zabel, nye tränaren). Så jag vet lite mer. De vill att jag stannar. Det känns ju kul att de vill det. Sedan har jag andra alternativ att tänka på med. Jag står väl och funderar lite, säger Kokman.

Är det på högre nivå?

– Det skulle jag inte säga direkt. Indirekt kan det vara det. Tanken är att jag ska spela i allsvenskan i alla fall.

Du har fått ett konkret förslag från Vita Hästen?

– De har gett mig ett förslag som jag har att ta ställning till. Sedan har jag andra att ta ställning till också.

Ser Hästens förslag bra ut?

– Ja, det är väl helt okej. Jag vill inte säga för mycket, men det är okej.

Han vill själv inte stressa fram något beslut. Som Norrköpingskille är det såklart nära till hands att det lockar med moderklubben. Det finns även andra parametrar som är avgörande i beslutet.

– Det är vad som är bäst för mig och min sambo, säger Kokman.

När vill du bestämma dig?

– Jag tycker inte att jag stressar. Det är mer andra som ligger på lite. Men jag har inte bråttom. Säsongen tog slut för bara lite mer än en vecka sedan. Jag gjorde en helt okej säsong och bevisade att jag klarar av att spela i allsvenskan. Jag måste fundera vart jag vill att min karriär ska fortsätta och hur jag vill att den ska göra det.

Spelar rollen in, att du vill till en klubb där du får vara uttalad förstemålvakt?

– Det är klart, jag känner att jag hade en första säsong här där jag var mer uttalad andremålvakt, i år fick jag en större roll där vi var två som hade likvärdiga kontrakt (Marcus Hellgren Smed var den andre). Efter säsongen kan man säga att jag kanske drog det längsta strået där ändå. Rollen har stor betydelse. Jag vill att klubben ska tro på mig på riktigt som förstemålvakt. Att jag kontraktsmässigt är tilltänkt som det, sedan ska man förstås spela om det.

Verkar Hästen vilja ge dig den rollen?

– Det tycker jag väl och hoppas det. Jag har inte pratat med dem själv, men vad de sagt till min agent så lutar det åt det hållet.

Vita Hästen har flaggat för att man kommer presentera en spelare under onsdagsmorgonen i sina sociala medier. Det ska handla om en förlängning av ett kontrakt för någon ur den gångna säsongens trupp.

Det verkar inte vara Viktor Kokman i alla fall – där pågår förhandlingar men inget är klart än.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa