"Förstått att det är kört i Hästen"

Det lär bara bli en säsong i Vita Hästen. Marcus Hellgren Smed är besviken på avskedet. "Jag har inte hört någonting", säger målvakten.

26 april 2019 08:00

LÄS MER: Han ser Vita Hästen som ett avslutat kapitel

LÄS MER: Nu har Kokman gjort sitt val

LÄS MER: Hästen hämtar back från konkurrent

 LÄS MER: Han bekräftar en dialog med Hästen

Precis som Emil Eriksson, Victor Lindman och Amil Krupic har Marcus Hellgren Smed väntat på någon form av besked om framtiden av klubben.

När Sporten når målvakten är han i alla fall inställd på att det inte blir något mer i Vita Hästen.

– Ja, nu är jag det. Det är bara att vända blad. Det är synd. Jag har trivts bra och hade kunnat tänka mig att vara kvar, säger han från Nashville där han är och hälsar på kompisen Filip Forsberg.

Hellgren Smed kom till Vita Hästen från Borlänge inför säsongen och konkurrerade med Viktor Kokman om platsen mellan stolparna under året. På slutet fick han mindre speltid när Kokman tog över förstaplatsen i kvalserien.

Hellgren Smed kämpade på.

– Jag försökte bita i. Det är enkelt i det läget att bli introvert och less, säger målvakten som känner att han gärna hade haft lite mer feedback från klubben om hur man ser på det.

Både under kvalet, som blev speciellt för hans del, och nu efter säsongen.

– Jag har inte hört någonting. Inte någon gång efter säsongen. Vi hade ett möte med Dan Björkman (kanslichef) under kvalserien där man frågade lite vad vi kände, vad som kunde förbättras till nästa år och om man kunde tänka sig att vara kvar. Det är enda pratet, säger Hellgren Smed.

Han har trivts bra i Vita Hästen och staden och säger att han själv ringt och sökt svar men inte fått några. Inte minst när ryktena om Oscar Masiello tog fart ville han veta vad klubben hade för tankar.

– Det är lite speciellt nu eftersom vi spelat till rätt sent. Vi är inne i maj snart och det är inte så mycket tid att vinka på. Jag har förstått att det är kört för mig i Hästen. De har ganska många att prata med och vissa de har riktat in sig på, men de hade gärna kunnat få höra av sig. Även om det är med ett negativt besked, fortsätter Hästen-målvakten.

Vart flyttlasset går istället vet han inte än.

– Jag har pratat med min agent. Det finns lite runt om i Europa. Vi får se vad det blir.

Sporten har sökt nye huvudtränaren Tony Zabel om hur han ser på det pågående lagbygget men utan svar. Ordföranden Rickard Rauge säger:

– Det är han som ska uttala sig. Det betas igenom allting, grabbarna får ha lite tålamod.

När det gäller elitlicensen jobbar klubben vidare mot målet att få ihop de tre miljonerna till månadsskiftet. Det är inget lätt uppdrag men Rauge hoppas fortfarande på att man ska lösa det.

Han säger:

– Det är en bit kvar, vi jobbar på och får se hur långt vi kommer. Vi uppdaterar dag för dag.

Om klubben inte når målet får man upprätta en handlingsplan och gå in i ett så kallat kontrollår. Det är dock något man hoppas slippa.

– Helst vill vi försöka undvika det, säger Rauge.

Den 30 april är deadline för att lösa den biten i så fall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson