Han ser Vita Hästen som avslutat kapitel

Amil Krupic svarade för en bra första säsong i hockeyallsvenskan. Han räknar med att fortsätta på nivån – men inte i Vita Hästen.

25 april 2019 14:40

Efter ett gäng säsonger i hockeyettan, senast i Kristianstad, fick Amil Krupic äntligen ett allsvenskt kontrakt i somras.

Med Vita Hästen svarade han totalt sett för en fin säsong. Krupic kom in i den allsvenska kostymen mer och mer och var den Hästen-spelare med allra bäst plus/minus-statistik (+7) i kvalserien som laget vann.

För Sporten berättar backen att en fortsättning i Vita Hästen inte är att vänta för honom, även om han själv inte hade haft något emot det.

– Jag ser Vita Hästen som ett avslutat kapitel. Jag har inte hört något alls från klubben, säger 23-åringen.

Är du förvånad?

– Det är alltid svårt att veta hur tankarna går när en ny tränare kommer in. Men jag hade uppskattat någon form av besked i alla fall. Ett ja eller nej. Nu har jag inte hört något – det känns lite lattjo lajban.

Amil Krupic är själv nöjd med vad han presterade för Hästen under säsongen.

– Det måste jag säga. Och det var skönt att vi klarade kontraktet. Jag och mina lagkamrater slet som djur i kvalserien, säger han.

Krupic berättar att det finns intresse för honom från ett antal allsvenska klubbar. Han är övertygad om att fortsätta i serien, om än i ett annat lag än Vita Hästen.

Kan det bli Kristianstad?

– Jag väljer att hålla tyst i den frågan. Vi får se vad som händer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis