Han bekräftar en dialog med Hästen

Han har ryktats klar för Vita Hästen. Oscar Masiello bekräftar kontakt. "Det enda jag vet är att det finns ett intresse", säger målvakten.

25 april 2019 16:30

Det gick snabbt när ett förslag väl var på bordet. I början på veckan berättade Viktor Kokman att han fått ett förslag från Vita Hästen att ta ställning till.

Under torsdagen blev det klart.

Då presenterades han som klar för ytterligare en säsong i moderklubben.

Frågan är vem som ska ta upp kampen om målvaktsspaden i vinter? Redan när klubben blev klar för en fortsättning i hockeyallsvenskan efter en lyckosam kvalserie skrev MrMadhawk på Twitter att Oscar Masiello är klar för klubben.

Den 21-årige målvakten har spelat ett par säsonger i Björklöven dit han först var utlånad från Luleå men sedan tillhörde han Umeåklubben permanent säsongen som gick.

Nu?

Det blir inte något mer spel i gröngult i alla fall.

– Nej, jag kommer inte bli kvar där, säger Masiello när Sporten når honom efter ett fyspass.

Han håller formen i väntan på att det ska bli klart med en ny klubb till nästa säsong.

Det har sagts att du är på väg till Vita Hästen.

– Jag har sett det också. Det enda jag vet är att det finns ett intresse. Jag har sagt tidigare att jag lämnar allt det där till min agent, vilken klubb det än må vara som hör av sig. Det är inte så mycket jag kan påverka. Jag för en dialog med honom.

Han räknar i alla fall med att fortsätta på samma nivå även kommande säsong. 21-åringen är inställd på hockeyallsvenskan.

– Det är väl det som är känslan i alla fall. Det är mitt huvudfokus.

Hur ser du på säsongen som gick?

– Det gick lite upp och ner, precis som för laget. Under perioder tycker jag att jag höll en väldigt hög nivå och då kändes det bra.

Och nu vill du till en klubb där du får förtroende?

– Absolut. Men förtroende är något man förtjänar också. Om man gör rätt saker var man än är så kommer det också.

Allt pekar på att Oscar Masiello kommer att komplettera Viktor Kokman på målvaktspositionen i Vita Hästen kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson