"Känslan är att vi mår bättre i dag"

Årets tredje möte väntar med AFC Eskilstuna. "Vi mår bättre på planen i dag", säger Jens Gustafsson.

1 juni 2019 15:00

LÄS MER: Danskan ställde till det för Dagerstål

LÄS MER: Han biter ihop och väntar på chansen

IFK-managern kan definitivt räkna bort småskadade Egzon Binaku och Andreas Blomqvist till söndagens match på Tunavallen. I övrigt ska man nog inte förvänta sig särskilt många ändringar i ett lag som mår väldigt bra för tillfället.

– Spelarnas delaktighet är viktig och deras känsla är att vi mår bättre på planen i dag. Vi gör mer positiva saker, oavsett om vi har bollen eller inte. Vi agerar i framåtriktning hela tiden, säger Gustafsson om det nya spelsättet.

Petar ni fortfarande med smådetaljer?

– Det är framför allt det kollektiva beslutsfattandet, att vi blir tydliga i signalerna.

IFK har redan mött jumbon AFC två gånger i år, 1–0 i en träningsmatch och 1–1 i Svenska cupen, båda gångerna på Östgötaporten.

– AFC är ju ett lag som man generellt känner lite mindre bra, jämfört med andra lag. På det sättet kan vi nog dra nytta av att vi har mött dem vid två tillfällen, säger Gustafsson.

Kan ni även dra nytta av att de spelade cupfinal i torsdags?

– Man vet aldrig hur det påverkar men generellt sätt behöver man mer återhämtning än vad tre dagar ger. Det finns ju en möjlighet att vi är bättre förberedda fysiskt sett.

Ett flertal IFK-bekanta utlandsproffs har visat upp sig på träningarna den senaste tiden. Efter Ken Sema, Linus Wahlqvist, Arnór Sigurdsson och David Moberg Karlsson dök Christopher Telo upp på fredagsträningen.

– Han har semester. Vi är ganska så välkomnande mot gamla spelare och det är en viktig del för oss, att faktiskt arbeta för att spelarna ska vilja komma tillbaka hit också. Att de kommer är ett av de bästa betygen vi kan få som förening.

Någon mer på ingång?

– Det är väl ingen högoddsare att Eliasson kanske kryper fram när vi närmar oss Falkenbergslägret, säger Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh