Biter ihop i väntan på chansen

Startman i premiären. Efter det: Noll allsvenska minuter. "Det är tufft mentalt", medger Henrik Castegren.

30 maj 2019 20:30

LÄS MER: Managern om stjärnlånets formsvacka

LÄS MER: IFK-ordföranden: "Guldet är kört"

Ett starkt genombrott under hösten när IFK Norrköping jagade AIK om SM-guldet. En hel del speltid under försäsongen och i startelvan i den allsvenska premiären.

Med 1–3-torsken på Olympia åkte Henrik Castegren ur startelvan och har inte tagit sig tillbaka.

– Bara att bita i det sura äpplet och träna på, säger Norrköpingskillen som inte uttryckt ett önskemål att röra på sig under sommaren.

Även om det är en påfrestande situation.

– Jag behöver inte gå in till Jensa (Gustafsson, managern) och säga: "Jag vill spela". Det vet han ju. Det är som det är, han väljer att spela andra före mig och det är tråkigt.

Inga planer på något annat?

– Alltså...det är svårt att säga. Jag vill göra allt för att spela här i IFK. Det är min hemstad. Sedan är jag i en viktig ålder och behöver spela. Det vet Jensa om, men det får ni ta med min agent. Jag har ingen koll så. Jag fokuserar på att göra allt jag kan här på träning. Det andra är utanför min kontroll, men jag vet att jag behöver spela i alla fall.

Castegren som åkt på ett par tunga skador i karriären är van vid att kriga.

Hösten 2018 skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig tre år framåt.

– Det är tufft mentalt, framför allt efter hösten som var när jag fick visa vad jag kan. Det är lite tillbaka till samma spår igen och där vill man inte vara men det är bara upp till mig. Jag tycker att det går bra på träningarna och att jag presterar på en hög nivå. Jag ska vara beredd när chansen kommer. Ska man vara ärlig har de andra gjort det bra på slutet och jag förstår att man vill satsa på kontinuitet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung