LÄS MER: Jannes hyllning till IFK:s guldmakare

LÄS MER: Krogh Gerson nästa lagkapten?

IFK Norrköping är kvar i kampen om Lennart Johanssons pokal efter segern mot Brommapojkarna med 1–0 i onsdags. Dock var det inte vad laget behövde att AIK dagen efter också tog tre poäng borta mot Östersund trots en tidig utvisning.

Det skiljer fyra poäng.

Två matcher kvar.

På söndag kan AIK säkra SM-guldet om man vinner hemma på Friends Arena mot Gif Sundsvall. IFK spelar mot Örebro tidigare på dagen och måste vinna den för att sätta lite press.

Med andra ord: Det är mycket som talar för guldfest i Solna under avslutningen av allsvenskan. En som kan göra att det åtminstone inte sker redan på söndag är Maic Sema. Norrköpingskillen vill gärna besegra AIK och se till att kampen lever en vecka till.

Kan jag hälsa stan här att ni kommer hjälpa IFK Norrköping?

– Hälsa att vi ska göra vårt bästa, svarar Maic och skrattar.

– Vi vet att det kommer bli fulla läktare och att AIK har chansen att säkra guldet på hemmaplan. Vi ser det som en rolig match att spela med mycket folk och fantastisk atmosfär.

När lagen möttes i Sundsvall vann AIK med matchens enda mål på övertid.

– Vi vill ta lite revansch för den och målet är att förskjuta firandet, lovar Sema.

Sundsvall är en av de största positiva överraskningarna i årets allsvenskan. Laget tippades allmänt ganska långt ner i tabellen men har gjort det bra och ligger sjua med två omgångar kvar.

Man har spelat en positiv och bra fotboll.

– Absolut. Det går inte att säga något annat sett till vad folk trodde och tänkte innan säsongen. Vi är nöjda självklart. När det gått så bra och vi varit så nära tänker man samtidigt i efterhand att man hade velat haft ett par segrar till och haft lite mer poäng men efter säsongen kommer vi vara nöjda med den.

Vad är förklaringen till att det gått så bra?

– Vi har kunnat behålla truppen och hur vi vill spela fotboll. Vi har haft en spelstil som passar alla där vi gillar att hålla i bollen och gå framåt, svarar Maic Sema som kom till klubben någon vecka före premiären.

Efter att han spelat under vintern i indiska ligan och Northeast United skrev han på för två säsonger hos "Giffarna".

Är du nöjd med din egen säsong?

– Absolut. Det var ett litet hack där när jag var skadad och missade sex matcher. Innan det var jag i jättefin form. Nu hoppas jag att vi kan avsluta på ett bra sätt, det man minns är de här matcherna på slutet.

Vad händer efter säsongen?

– Jag har kontrakt nästa år.

Men skulle du vara sugen om det dök upp en chans till ett nytt proffsäventyr?

– Numera tar man alltid en dag i taget. Det är inte som när man var yngre och hade massa planer, nu är det svårare att tänka i de banorna. Nu ser jag bara söndagens match framför mig, haha.

Där kan han vara med och bidra till en fortsatt nerv i guldstriden.