Krogh Gerson gillar nya offensiva modellen

Lars Krogh Gerson – är det IFK Norrköpings lagkapten nästa år? "Det skulle vara en stor ära bara att vara aktuell", säger 28-åringen.

2 november 2018 07:00

Andreas Johansson och Daniel Sjölund har snart gjort sitt i IFK Norrköping. Två ledarfigurer där Andreas Johansson har varit en viktig fanbärare som lagkapten.

2019 är det dags för nya ledare att ta över, och frågan är vem som blir lagkapten? Lars Krogh Gerson bör rimligtvis vara ett allt annat än omöjligt namn för den uppgiften.

– De två betyder fantastiskt mycket. Nu känner jag "Ante" bättre än "Daja" eftersom jag bara spelat med "Daja" i år. Jag har varit rumskamrat med "Ante" i år och tre år tidigare. Han sätter en standard på hur man ska bete sig, som person och som spelare. Träningskulturen som han har satt måste vi försöka bibehålla. Jag försöker lära mig så mycket jag kan av de två, säger Lars Krogh Gerson.

Har ni börjat prata om nästa säsongs lagkapten och hur ser du på att få dra på dig bindeln?

– Nja, det är nog ingen poäng att snacka om det nu. Sedan har man nog aldrig sett vem som är nummer två här eftersom "Ante" har spelat i sju år och aldrig missar några matcher. Vi får ta det nästa år, det blir spännande och skulle vara en stor ära bara att vara aktuell. Sen om jag kan göra det hälften så bra som "Ante", så hade jag varit nöjd med det.

Lars Krogh Gerson var inte tillfreds med IFK-spelet mot Brommapojkarna. De tre poängen var dock det viktigaste. På sistone har "Peking" spelat mer 3–5–2 i offensiva lägen. Det gillas av Gerson som utgick från en wing back-position mot BP, men rörde sig inåt i banan i anfallen.

– Det har vuxit fram för oss med tre innermittfältare. Vi centrerar två forwards också för att få dem mer centralt i boxen. Mot BP var tanken lite att jag skulle gå in mer centralt medan David (Moberg Karlsson) är mer brett och får mer en mot en-situationer mot en ytterback. David är grym i de lägena, han kommer förbi nästan varje gång, berättar Krogh Gerson.

– Det funkade väl okej. Jag fick vara med lite i boxen nån gång och stödja de centralt om det behövdes. Sedan kanske inte slutprodukten blev så bra, men det finns något att jobba vidare på. För mig funkar det upplägget ganska bra.

Det här är något ni kommer fortsätta med?

– Lite tänker vi på hur motståndet spelar, vilka ytor som finns. Sedan handlar det också lite om vem som är tillgänglig. Om Ian (Smith) är frisk är han bättre än mig på vissa saker med sin speed.

Lars Krogh Gerson har varit lite av en allt i allo för IFK Norrköping i år. Den norske luxemburgaren hanterar många positioner och är nyttig att ha för managern Jens Gustafsson.

– Det har varit lite tillfälligheter med skador och avstängningar. Jag försöker göra mitt jobb oavsett var jag är, det är väl en fördel att jag har varit mittfältare och även kan spela back, säger Lars.

Är det bara målvakt du inte kan spela som?

– Haha, jag hoppas på att vara nummer tre där och kan spela om det blir skador. Då har jag väl testat på de flesta positioner den här säsongen.

Två matcher återstår att spela för IFK Norrköping i allsvenskan. En biljett ut i Europa är säkrad inför 2019. Men Krogh Gerson lutar sig inte tillbaka för det, utan tänker ta striden ända in i kaklet när det gäller SM-guldet.

– Under förra landslagssamlingen frågade alla mig om det var kört för oss, och jag sa att ja, det ser ganska kört ut. Men nu är vi med lite. Samtidigt har AIK allt i egna händer, de har ett bättre utgångsläge än oss, säger Krogh Gerson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis