DMK: "Varit en helt fantastisk tid"

Steget är taget – till slut. David Moberg Karlsson är officiellt klar för Sparta Prag. "Det är en morot som jag siktat efter", säger IFK-anfallaren om kontraktet.

10 december 2018 14:20

LÄS MER: Klart: Anfallaren lämnar IFK

Det har skrivits många artiklar i ämnet. Det har spekulerats och frågats, men nu är det också en verklighet. David Moberg Karlsson lämnar IFK till förmån för den tjeckiska ligan.

Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år.

– Det är skönt att det är över. Det har varit lite jobbigt att det varit så utdraget men det kom i mål till slut. Så länge allt inte är klart så är det inte klart, säger "DMK" om turerna innan det blev officiellt.

Han säger samtidigt att han inte stressat upp sig för mycket över den situationen.

– Inom mig har jag ändå känt att det är ingen dålig sits jag är i där jag spelar i en klubb som jag uppskattar väldigt mycket. Det som kunde hända var att jag skulle få spela ett år till i en klubb där jag är ordinarie, som spelar fantastisk fotboll och ska ut i Europa. Det var antingen det eller det här. Nu är det kul att jag verkligen kom ut som jag haft som mål, säger Moberg Karlsson.

Vad är det främst som gjort att valet för dig faller på Sparta Prag?

– Det är väldigt, väldigt många faktorer. De har sett mig i många matcher. Både när jag varit bra och när jag varit dålig. Jag vill inte att klubben ska ha fel bild av mig utan att de ska veta både vad jag är bra och dålig på, säger David Moberg Karlsson och fortsätter:

– Det är inte det största steget, men ändå ett snäpp uppåt. De brukar vara med och kvala i Europa League och ibland även slå sig in i stora turneringen. Det är en morot som jag strävat efter. Om man kvalar in finns det större chans att göra ett intryck på Janne (Andersson, förbundskaptenen). Det är inte för hög nivå men ändå lite upp.

Han beskriver sin egen process som att han gått grundligt till väga för att verkligen försöka försäkra sig om att det ska bli rätt klubb. Det inte minst efter erfarenheterna när han stack som ung till Sunderland och inte fick så mycket speltid.

– Jag har sagt det till många, sedan är det inget man kan veta på förhand om man kommer få spela. Men jag har verkligen försökt analysera allt den här gången och det här är det klart bästa alternativet, säger "DMK".

Flytten till Prag går i januari för honom och familjen. Det är då transferfönstret öppnar och 24-åringen blir Sparta Prag-spelare på riktigt.

Då kan han också summera två och en halv säsong i Norrköping, dit han kom 21 jnui 2016 från danska Nordsjaelland.

Hur summerar du dina år här?

– Till en början var det kantat av skador och en del problem som kanske inte syntes utåt. Jag hade problem med hälen men var ändå med i truppen även om jag inte spelade alla matcherna. Men framför allt det senaste ett och ett halvt året har varit en helt fantastisk tid. Mycket på grund av det spelmässiga, vi har fått ut mycket av laget och jag har fått mycket speltid också, säger David Moberg Karlsson och fortsätter:

– Sett över alla år kan man säga att det är så många fantastiska personer i den här klubben. Jag har fått vänner för livet. Jag spelar för föreningar, inte mot andra. Jag är glad och tacksam för alla de föreningar jag spelat för, men de här åren håller jag väldigt högt på listan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson