Klart: Anfallaren lämnar IFK

Nu är det officiellt. David Moberg Karlsson lämnar IFK Norrköping för Sparta Prag i Tjeckien.

10 december 2018 11:02

LÄS OCKSÅ: "Han kommer att bli en Sparta-spelare"

LÄS OCKSÅ: DMK: "Jag är inställd på att lämna"

Ryktena har varit många den senaste tiden, och uppgifterna om tjeckiska storklubbens intresse för den 24-årige anfallaren visade sig stämma.

Båda klubbarna bekräftade affären på sina hemsidor under måndagsförmiddagen. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år och enligt uppgifter till Sporten får IFK runt 1,2 miljoner euro för Moberg Karlsson – en summa som kan nå upp till nära två miljoner euro om bonusar och klausuler faller ut. Även Sportbladet har uppgifter om liknande summor.

– David har under sin tid i IFK utvecklats enormt på alla plan. Det är återigen ett kvitto på att vår verksamhet är ypperlig för spelare att utvecklas i. Han har under året varit mycket betydelsefull för vårt stora silver som tar oss ut i Europa nästa säsong. Där ska vi fortsätta växa och attrahera spelare som vill prestera på en bra nivå, säger managern Jens Gustafsson till IFK:s hemsida.

Ville ta klivet ut igen

David Moberg Karlsson kom till IFK Norrköping från danska Nordsjaelland under 2016. Totalt har det blivit 74 allsvenska matcher i IFK-tröjan och 18 mål.

Tio av dem kom den gångna säsongen, då han dessutom stod för sex assist. I Svenska cupen blev det ytterligare två mål och en assist. "DMK" hade ett år kvar på sitt kontrakt, men med den starka säsongen i ryggen var han tydlig med att han var redo att ta klivet ut i Europa igen.

– Om det blir ett klubbyte kommer det inte vara baserat bara på de största ligorna eller var det är mest pengar. Utan jag kommer göra ett val där jag förhoppningsvis får spela. Sedan vet man inte om det funkar ändå, men jag kommer göra mer research än när jag var yngre, sa "DMK" till Sporten i november.

"Kommer tillhöra startelvan"

I Prag är man övertygade om att den 24-årige anfallaren kommer att bli en lyckad värvning.

– Sparta har haft stora problem på båda kanterna den här säsongen, så DMK kommer absolut bli en stor boost. Det är 100 procent att han kommer tillhöra startelvan i vår. Om han är skadefri förstås, sa en källa med god insyn i klubben som Sporten var i kontakt med förra veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius