Stjernkvist: "Det är en storflygplats"

Lars Stjernkvists första reaktion på nyheten om att Ryanair minskar antalet flygningar till och från Skavsta: "Bekräftar hur pass turbulent flygmarknaden är just nu".

"Om man inte har väldigt starka nerver ska man nog undvika flygbranschen de närmsta åren" säger Lars Stjernkvist (S).

"Om man inte har väldigt starka nerver ska man nog undvika flygbranschen de närmsta åren" säger Lars Stjernkvist (S).

Foto: Calle Slättengren

Norrköpings kommun2019-12-04 15:00

Beskedet kom efter lunchtid på onsdagen och när vi når kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Lars Stjernkvist (S), har han bara hunnit se en nyhetsflash.

– Det här bekräftar ju hur pass turbulent flygmarknaden är just nu. Det händer mycket på många ställen av flera orsaker som ekonomi och miljödebatt. Vad det får för konsekvenser för oss är lite för tidigt att säga, säger han i en första kommentar.

– Men när vi pratar flygplatser får vi inte glömma bort storlekarna. Skavsta betyder väldigt mycket jämfört med flygplatserna både i Norrköping och Linköping. Det är en storflygplats, säger han.

Lars Stjernkvist fortsätter:

– Oavsett om det händer något långsiktigt med Ryanair så ska man nog undvika att en sådan här dag dra förhastade slutsatser till exempel kring de investeringar som staten planerar vad gäller järnväg till Skavsta och tro att det är fel. Skavsta har en annan fallhöjd än andra flygplatser. Däremot är nyheten en bekräftelse på att om man inte har väldigt starka nerver ska man nog undvika flygbranschen de närmsta åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!