Misstänks för mutbrott –avskedas från jobbet

Kommunen avskedar en person på digitaliseringsavdelningen. Skälet: Personen misstänks för mutbrott.

En person på kommunens digitaliseringsavdelning avskedas på grund av misstankar om mutbrott.

En person på kommunens digitaliseringsavdelning avskedas på grund av misstankar om mutbrott.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköpings kommun2019-09-03 10:18

Vi har under en längre tid granskat förhållandena på kommunens digitaliseringsavdelning, som den tidigare digitaliseringsdirektören lämnade efter att denne och kommundirektören Martin Andreae varit oense om hur digitaliseringsdirektören skött sitt – och digitaliseringsavdelningens – arbete.

Nu kommer nya besked från kommunen om samma avdelning. En person avskedas från sin tjänst. Personen misstänks, enligt kommunen, ha gjort sig skyldig till mutbrott. Personen ska polisanmälas av kommunen, förklarar den tillförordnade digitaliseringsdirektören Per Bäckström i ett pressmeddelande.

– Tyvärr har vår interna granskning visat att en fråga har ställts till en leverantör gällande fribiljetter till ett konvent i USA, till ett sammanlagt värde av 40 000–50 000 kronor. Oavsett uppsåt bakom frågan så ser vi allvarligt på händelsen, säger han.

I samma meddelande förklaras att ytterligare en person inom avdelningen har stängts av från sitt arbete. Detta i väntan på fortsatt utredning av vad som skett.

LÄS MER: Så här säger tillförordnade direktören.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!