Efter strulet: De öppnar i gamla lasarettet

Gamla tingshuset byts ut mot gamla lasarettområdet när grundskolan Jensen slår upp portarna hösten 2020.

I augusti nästa år öppnar Jensen ny skola på det gamla lasarettområdet.

I augusti nästa år öppnar Jensen ny skola på det gamla lasarettområdet.

Foto: Thomas Möller

Norrköpings kommun2019-12-05 06:00

Den rikstäckande privatskolan Jensen Education har i flera år velat etablera sig i Norrköping. Men skolstarten har fått ställas in två gånger på grund av lokalstrul. 

– Det känns tråkigt att vi inte kunnat öppna här tidigare. Det har varit en stor efterfrågan och vi är besvikna över att vi inte kunnat erbjuda Norrköpingsborna vår skola, säger Mats Rosén, skolchef, grundskola vid Jensen Education.

Planen på att flytta in i det gamla tingshuset föll på grund av problem med bygglov och detaljplanen.

– Jag har inga siffror, men det är klart att det här lokalstrulet har kostat oss, framför allt i arbetskraft och engagemang, säger Mats Rosén.

Har strulet gjort att ni tappat elever?

– Vi har självklart tappat de elever som skulle börja högstadiet under den här tiden. Men det finns fortfarande ett stort intresse, vi har ett par hundra elever som står i kö, säger Rosén.

Under sommaren går flyttlasset till Södra Promenaden 60, det gamla lasarettområdet.

– Det här alternativet dök upp för någon månad sen. Lokalerna är i befintligt skoltillstånd, även om vi naturligtvis ska bygga om något.

Den nya grundskolan kommer att ha cirka 300 elever i årskurs 6–9 när den är fullt utbyggd. När skolan drar igång i augusti 2020 kommer man ta in elever till årskurs 6 och 7. 

– Det känns väldigt skönt att vi äntligen kan få öppna skola i Norrköping, vi tror på den här staden. Vi ser fram emot att erbjuda Norrköpings elever en traditionell skola med trygghet och studiero, säger Mats Rosén.

Karta: Södra Promenaden 60
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!