Det har varit en intensiv debatt på nt.se och på vår Facebooksida. Många tycker där att är nedläggningarna är fel väg att gå och menar att man inte alls borde spara på skolan.
"Allt, precis allt handlar om pengar. Man ska effektivisera och trycka in så många barn och ungdomar som möjligt i en och samma skola. Allt detta för att visa hur effektiv man är. Alla dessa ungdomar med problem kommer få ett helvete", skriver signaturen "Nir".
Några läsare frågar sig om det inte gick spara på annat håll och nämner bland annat politikerlöner, konsulter – och några omdiskuterade kommunala satsningar.
"Kan ni inte lägga ner flygplatsen istället?", undrar Karin, medan Lennart Lidman påpekar att man samtidigt lagt stora summor på ombyggnaden av Östra Promenaden och bygget i Inre Hamnen:
"Vilket är viktigast: Skolan eller flashiga byggprojekt? Ja, politikerna behöver inte svara. Vi vet."
Lars Johansson undrade också om det "sparas på kontorsutrustning till Rådhuset när det ska möbleras efter renovering".
I en kommentar berättar en förälder i Klockaretorpet om barnens reaktioner där.
"Kvällen har kantats av tårar och ilska hos barnen. Varför just min skola? Varför har ingen frågat vad vi elever vill eller hur vi upplever skolan? Var ska vi ta vägen? Vad händer med alla kompisar och mina lärare som känner mig och mina behov? Det gör ont i en som förälder att inte kunna ge svar till sina barn utan bara vara lika förbannad och ledsen själv. Var är barnperspektivet? Hur kan detta vara det bästa för barnen?"
På Folkparksskolan träffar vi några föräldrar som efter nedläggningsbeskedet har startat en Facebook-grupp med ett 30-tal andra.
– Vi upplever att det finns ett väldigt stort engagemang från föräldrar. Vi planerar att prata med berörda politiker i utbildningsnämnden, säger Sofia Mårdén.
Föräldrarna hade också velat ha information om planerna tidigare, det säger bland annat Josefine Ljungqvist.
– För mig kom det som en chock, jag hade inte ens tänkt tanken att detta skulle kunna hända. Den här skolan har funnits så länge och den fungerar så bra. Det finns många behöriga lärare och barnen trivs.
Att beskedet kom plötsligt säger också Maria Hjelm, som är lärare på Folkparksskolan.
– Vi i personalen fick veta det här via mejl 15 minuter innan det skickades ut till föräldrarna, vilket gjorde att vi kände oss överkörda, säger hon och berättar att man inte heller har kunnat svara på föräldrarnas frågor.
– Vi vet inte mer än det som står i tidningen eller i mejlet till föräldrarna. De undrar om Matteusskolan har plats för alla elever och om vi lärare ska följa med, men vi kan inte svara på en enda fråga.
Maria Hjelm berättar att också barnen har varit oroliga efter beskedet.
– En del har gråtit, vi har fått prata mycket om det här, säger hon.
Folkparksföräldrarnas Facebookgrupp är inte det enda exempel på personer som vill protestera.
"Vill ni göra något åt saken? Gå ut i strejk, så får vi se hur de löser problemet. Om alla Norrköpingslärare strejkade så garanterar jag att politikerna skulle lyssna på oss väljare", skriver signaturen "M4" som får medhåll av "Tommy":
"Nästan dags att göra som fransmännen. Protestera på riktigt!"
En annan påverkad förälder är Kristina Aronsson, vars son Walter är fjärdeklassare på Rambodalsskolan. Hon tycker att nedläggningen är tråkig och säger att sonen nu sannolikt kommer att börja på en skola inne i centrum, där storsyster redan går.
– Men alla barn är inte mogna att ta sig med buss, cykel eller kan bli skjutsade. Man är inte jättestor när man ska börja sexan, säger hon.
Flera läsare menar också att nedläggningsidén är kortsiktig. Gabriella Waszkiewicz spår i en kommentar att "om fem år behöver det öppnas upp igen, för då har det troligen kommit till fler barn" och frågar sig vilken framförhållning de styrande har.
Sandra Klemming menar att politikerna "bara vill spara pengar under sin mandatperiod. Problemen dyker ju upp under någon annans mandatperiod, så då är det de framtida politikernas problem att ta tag i".
Andra läsare tror att besparingarna kan bli dyra på längre sikt.
"Kan ni inte se sambandet mellan en undermålig skola och barn som mår dåligt? Vilket i framtiden leder till sociala problem, missbruk, brottslighet, etc, och därmed ökade kostnader för samhället", skriver Ann-Sofie.
I en insändare från en anonym elevassistent på Klockaretorpsskolan sägs att beslutet "kommer att ge stora konsekvenser på bostadsområdet i framtiden" och att utsatta barn som får inte rätt stöd i skolan riskerar att hamna snett i livet.
"Dessa barn kommer att bli lätta byten för de kriminella gängen och lockas in i kriminalitet och missbruk, när eleverna känner sig lämnade i sticket av vuxna både i skolan och hemma, då det inte finns någon som hinner med dem, fångar upp eller hinner se dem. Kostnaden kommer bli betydligt högre i slutändan", skriver elevassistenten.
Flera läsare menar också att en del av problemet är alla de friskolor som har öppnats i Norrköping och att det har utarmat den kommunala skolan.
"De borde kolla mer på överetableringen av friskolor i stället för att ta bort kommunala skolor", skriver signaturen "Upprörd lärare".
Andra hade dock förståelse för beslutet. "Ett beklagligt, men klokt val av kommunen", menar till exempel signaturen Michael A:
"Jag tror ju inte att detta beslut är något man tar lättvindigt på eller tycker är roligt, utan nödvändigt utifrån situationen. Ett tråkigt men viktigt steg för att få ordning på ett stort underskott för kommunen. Notan kommer ju någon gång, det finns ju inte någon magisk skattkista".
Det är inte heller bara skolorna som ska läggas ner som påverkas. I Lindö, som haft lång kö till förskoleplatser, pausas bygget av en ny förskola på grund av besparingarna.
– Vi fick veta att vi hade fått en dagisplats på det stället som inte kommer byggas. Men i dag (torsdag) fick jag ett nytt besked. Vi får en plats här på en annan förskola i Lindö, säger Sara Grenzman med dottern Sally.
Även Denise Eriksson, med dottern Mila, har fått ett positivt besked, men säger att hon varit orolig.
Tror du att besparingarna som sker nu kommer att ha en påverkan på din dotters framtid?
– Absolut, sådant tänker man mycket på.