Hon blir ny vd för glasbruket

Emma Ohlson heter Reijmyre Glasbruks nya vd. Uppväxt på flera håll världen över kommer hon nu att arbetsleda glasbruket på den lilla orten, en utmaning som hon inte tvekar inför.

22 januari 2018 18:32

Tidigare under måndagen kunde vi berätta att Rejmyre Glasbruks vd Ulf Rosén lämnar sitt uppdrag då han och styrelsen inte har samma uppfattning om företagets framtid.

Efter ett par turbulenta år med konkurs, ägarbyten och en sviktande försäljning överlag kring glaskonst är det en peppad ny vd som svarar i telefon. Hon är på språng, det är de sista dagarna som generalsekreterare på Association of Swedish Fashion Brands som ska göras.

– Det här känns helt fantastiskt. Jag har ett förflutet inom modebranschen och jag ser mycket fram emot att flytta på mig inom designvärlden och då till glasbruk. Det är också extra häftig att det blir till just Reijmyre med sina gamla anor och duktig personal, säger Emma Ohlson, som tillträder som vd för Reijmyre Glasbruk den 5 februari.

Hon blev för några veckor sedan tillfrågad om hon var intresserad av att involvera sig i arbetet kring bruket men det var inte första gången hon hörde talas om dess glaskonst.

– Jag kände faktiskt till det mycket väl. Min mans familj har alltid haft glas från Reijmyre och när vi gifte oss 2002 önskade vi oss en insamling till en glasservis och den köpte vi sedan från Reijmyre. Så jag dricker ur deras glas varje dag, säger Emma Ohlson.

Hon säger själv att hon älskar utmaningar och det är kanske ett måste att älska när det gäller en bransch som tappat mycket i försäljning sedan glansdagarna.

– Jag tycker att det är väldigt spännande att jobba med en förändringsprocess. Och jag tror på svensk design, handgjort arbete och det som har en historia, precis det som Reijmyre Glasbruk är. Och jag hoppas kunna blåsa liv i glasindustrin och få folk att faktiskt inse värdet i det handblåsta, hur det smakar annorlunda att dricka ur ett sådant glas. Jag är mycket medveten om utmaningen men det känns faktiskt bara roligt, säger Emma Ohlson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson