Framgångsrik vd lämnar glasbruket

Ulf Rosén, tidigare delägare i Reijmyre glasbruk, kommer snart att lämna sin roll som vd för det anrika glasbruket.

22 januari 2018 16:30

– Det stämmer. De anställda fick den informationen i fredags. Jag och ägaren samt styrelsen har inte samma uppfattning om hur bolagets inriktning ska se ut framåt. Då kan jag inte vara kvar som vd, skriver Ulf Rosén i ett textmeddelande från Kanarieöarna.

Det var den 19 oktober 2015 som Arnfinn Röste, Ulf Rosén och Björn Waage med sitt norska bolag Magnor köpte Reijmyre glasbruk av konkursförvaltaren. Våren 2017 köpte Röste Waages tredjedel av glasbruket och så sent som i början av december förra året var det dags för Rosén att sälja sin tredjedel till Röste, vilket gjorde honom till ensam ägare av glasbruket.

”Det finns många anledningar till det. Men huvudorsaken handlar om att säkerställa framtiden för verksamheten”, sa Arnfinn Röste i en intervju med tidningen i samband med den affären.

Röste, som varit med i diverse ägarkonstellationer sedan 1995, då han första gången gick in som delägare i glasbruket sa då också:

”Det är alltid komplicerat att ha flera kompanjoner, nu blir det en större tydlighet och rätlinjighet. Det är ingen stor dramatik i det här. Vi kör vidare enligt samma linje som vi har haft sedan vi tog över”.

Nu blir det i alla fall inte med samma vd.

– Vi har utsett en ny vd som kommer att tillträda i mitten av februari. Men personalen måste få informationen om vem det är innan pressen får det. Personalen ska också få mer information om hur vi ska arbeta långsiktigt, berättar Arnfinn Röste, på affärsresa i Venedig.

Vad är det som gör att ni går skilda vägar?

– Jag vill egentligen inte säga mer än att vi har skilda uppfattningar om hur företaget ska ledas. Vi kommer också att tillsätta en helt ny styrelse, men mer än så kan jag inte säga just nu.

Senare på måndagen skickades det ut ett pressmeddelande där Emma Ohlson presenterades som ny vd.

Med Ulf Rosén som vd visade företaget en vinst på två miljoner kronor 2016 och det verkar utifrån sett ha gått bättre än tidigare.

– I det här läget finns det ingen anledning att kommentera detta, klargör Arnfinn Röste

Ulf Rosén sammanfattar i ett långt textmeddelande de två åren han varit vd för Reijmyre glasbruk.

– Det har varit en helt fantastisk tid. Tillsammans med de anställda har vi kämpat och varit mycket framgångsrika. Jag är så glad och tacksam att jag fått uppleva detta.

Ulf Rosén är uppväxt i Rejmyre och hans pappa ägde glasbruket åren 1950-1975.

– Jag önskar av hela mitt hjärta att det ska gå bra för glasbruket även framöver och önskar den kommande ledningen lycka till. Vad jag ska göra i framtiden vet jag inte. Jag måste landa i den här situationen först, skriver Rosén.

Den hyrestvist som kommunen har med glasbruket är heller inte färdigförhandlad.

– Jag upplever att vi har en god dialog med kommunen och är helt säker på att vi kommer att lösa det i bästa samförstånd, säger Arnfinn Röste.

2016 omsatte Reijmyre glasbruk 1810 AB 14,2 miljoner kronor och visade en vinst på två miljoner kronor. Arnfinn Röste är, förutom ägare till glasbruket, även ägare till VP Djursholm AB och CF Djursholm AB som båda verkar inom hotell- och restaurangbranschen samt Advanced research Sweden AB och Netmore AB.

Personalstyrkan på glasbruket består i skrivande stund av cirka 20 personer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip