Varför ska vi parkera i andra områden än där vi bor?

Vi har under de senaste dagarna kunnat läsa oss till att det finns planer på att ta bort vårt enda grönområde vid Styrestagatan.

Vi som rör oss dagligen i området och har uppsikt över både vagnhallen och Östra station ser sällan att det åker in och ut spårvagnar samtidigt som bussar står parkerade vid stationen, skriver signaturen Trött och ledsen skattebetalare.

Vi som rör oss dagligen i området och har uppsikt över både vagnhallen och Östra station ser sällan att det åker in och ut spårvagnar samtidigt som bussar står parkerade vid stationen, skriver signaturen Trött och ledsen skattebetalare.

Foto: Carolina Nilsson

Insändare2023-02-24 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Flera parkeringsplatser försvinner på Styrestagatan" NT 31/1

Ett grönområde som inte bara tillför en harmoni i området för våra barn, pensionärer och djur. Utan ett grönområde som gör att hela bostadsområdet blir komplett. 



Vi kan utläsa av kommunens trafikplanerare Martin Schmidts svar på tidigare kritik att vi ska parkera inom andra områden i stan. Så du menar att vi som betalar full boendeparkering ska tvingas ställa oss i andra områden där vår boendeparkering inte gäller och därmed betala ytterligare parkering per dygn? Så du menar att jag som ensamstående tvåbarnsmamma ska gå med mina barn, matkassar och diverse packning genom flera kvarter dagligen? Så du menar att mina barn ska tvingas avstå sina fritidsaktiviteter kvällstid för att vi inte kommer finna en plats när träningarna är klara? Så du menar att vi ska behöva gå ensamma genom stan under obekväma tider?

I dagsläget, när inte pågående VA-arbete utförs, med dessa parkeringsplatser tillgängliga får gemene man leta parkeringsplats upp mot en timme dagligen. I dagsläget får gemene man avstå bilturer kvällstid för att det är brist på parkeringsplatser. I dagsläget får vänner och anhöriga avstå besök under vissa tider då parkeringsplats ej kan erbjudas. 

Att genomföra det planerade arbetet skulle innebära att Oxelbergen, med understrykning på Styrestagatan, skulle bli ett icke funktionellt bostadsområde. 



I dagsläget finns ett stort område tillhörande vagnhallen där det finns gott om yta för att en till tre bussar ska kunna både vända runt men även stå parkerade längs staketet de minuter de handlar om utan att påverka spårvagnstrafiken om det redan står en buss parkerad vid Östra station. Vi som rör oss dagligen i området och har uppsikt över både vagnhallen och Östra station ser sällan att det åker in och ut spårvagnar samtidigt som bussar står parkerade vid stationen. 



I annat fall har ni en stor användbar yta vid er egna bussförvaring som ni inte nyttjar till fullo i dagsläget. Parkeringen bakom Östra station skulle också kunna byggas om på så sätt att bostadsområden inte blir påverkade.

Alla bostadsområden behöver fler parkeringsplatser. Inte färre.