Politisk tondövhet skära ned på kulturen

Den nya kommunledningen sneglar litet extra kritiskt på stödet till kulturen - framförallt teatern och symfoniorkestern - skriver Lars Stjernkvist i sin krönika i måndagens tidning.

Insändare 27 oktober 2022 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Borde vi inte ha råd med förstklassig kultur även idag?" NT 21/10

Lars Stjernkvist ställer frågan om vi inte borde ha råd med högklassig kultur idag i Norrköping. Att ”sneglande” ställa bidrag till kulturen i motsats till andra kommunala ansvarsområden är tveksamt ledarskap. 

 

Det ledarskap som fick min borgerliga röst bör kunna värna ett mycket berömt och uppskattat kulturliv utan att göra avkall på andra angelägna uppgifter. Vi har en mycket både nationellt och internationellt erkänd symfoniorkester samt en välrenommerad teaterverksamhet inom ramen för Scenkonst Öst. 

 

Och dessutom utsågs Norrköping till årets idrottsstad 2022 av SVT´s sportprogram. Olika kulturaktiviteter i staden står alltså starka. Den nya politiska ledningen förväntas förvalta dessa på ett klokt sätt. Att göra radikala ingrepp i verksamheternas ekonomiska förutsättningar är osmart och skulle man kunna säga tecken på politisk tondövhet. Min förhoppning är alltså att stadens nya ledning besvarar Lars Stjernkvists fråga med att stödet till kulturen i dess olika former kommer vi att ha råd med. Detta hoppas jag som borgerlig väljare, SON-vän och IFK: are.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa