Öppet brev till landshövdingen

Det här brevet tillsammans med insändaren "Ingen är negativ till naturreservatet" skickas som Öppet brev till landshövding Carl-Fredrik Graf.

Landshövding Carl-Fredrik Graf får ett Öppet brev om Gamlebofjärdens naturreservat.

Landshövding Carl-Fredrik Graf får ett Öppet brev om Gamlebofjärdens naturreservat.

Foto: Länsstyrelsen Östergötland

Insändare2022-12-15 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Ingen är negativ till naturreservatet" NT 14/12

Denna insändare påvisar , att det finns inget folkligt motstånd mot Gamlebofjärdens naturreservat. 

Det som påtalats från bygdens folk, efter att reservatets planer kom till allmänhetens kännedom efter 12 års planerande i tysthet , är en reducering på 15 % av reservatsytans minst skyddsvärda yta för att tillgodose Gryts framtida expansion och utveckling. Det är vad folkviljan önskade. 

Inget annat.

Då blir det svårt att förstå varför Länsstyrelsen vill skapa splittring mellan myndigheten och boende i Gryt istället för att bidra och skapa samförstånd och förståelse för folkviljan framförd av Gryts Sockenföreningen .

Det är också märkligt,  att Länsstyrelsen inte beaktat Stiftets skrivelse till Länsstyrelsen, där Stiftet uttrycker sin förståelse för folkviljan och i samförstånd med Sockenföreningen accepterar en reducering på 15 % av ytan och en återbetalning av densamma. 

Avslutningsvis en personlig åsikt. 

Landshövdingens svar på dom två relevanta insändarna rörande naturreservatet finns,  enligt mig, med min insikt i ärendet inte något med sanningen relaterat. 

Kan vara "farligt" att relatera till spökskrivare.