Hej du som är trött på "gnäll" från sjukvårdspersonal

Det blir tyvärr tydligt när jag läser de senaste insändarna om gnälliga sjuksköterskor, att många fortfarande inte förstår själva diskussionen.

De låga lönerna i förhållande till arbetsbelastningen är en av de största orsakerna till att sjuksköterskor väljer att lämna regionen. Lönerna är bättre i både kommun och bemanningsföretag, man söker sig då dit istället, skriver signaturen Gnällig sjuksköterska. Genrebild.

De låga lönerna i förhållande till arbetsbelastningen är en av de största orsakerna till att sjuksköterskor väljer att lämna regionen. Lönerna är bättre i både kommun och bemanningsföretag, man söker sig då dit istället, skriver signaturen Gnällig sjuksköterska. Genrebild.

Foto: Jens Alvin/Arkiv

Insändare2023-03-12 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Vårdpersonalen verkar sänka sitt eget skepp" NT 3/3

Vår höga arbetsbelastning grundas i personalbrist, då främst sjuksköterskebrist. I de insändare jag läst den senaste veckan, har författarna skrivit att sjuksköterskor istället ska sluta om de vantrivs. Det är också precis vad som händer, och det som själva diskussionen egentligen handlar om. 

Alldeles för många har slutat, och nu kan vi inte längre säkerställa patientsäkerheten. Diskussionen om högre löner handlar inte om girighet. Det handlar om att göra regionen till en attraktiv arbetsgivare för att kunna rekrytera personal. Det handlar inte om att lönerna inte går att leva på. Det handlar om att få lön för det ansvar och den arbetsbelastning som råder. 

Att höja lönerna handlar inte om att jag ska bli gladare för några fler tusenlappar i fickan. Det handlar om att jag kanske skulle kunna få en till kollega. Det skulle göra mig glad. De låga lönerna i förhållande till arbetsbelastningen är en av de största orsakerna till att sjuksköterskor väljer att lämna regionen. Lönerna är bättre i både kommun och bemanningsföretag, man söker sig då dit istället. Hur lönerna ser ut, har gått att läsa i NT. 

Jag älskar mitt jobb. Jag är på rätt plats. Jag vill inte behöva sluta. Det är därför jag kämpar för mina arbetsvillkor lite till. Jag kan visa omsorg, le och skratta hos mina patienter. Trots att jag varken ätit lunch eller gått på toaletten under mitt arbetspass. Det skulle aldrig falla mig in att bete mig på något annat sätt. 

Min icke fungerande arbetssituation kommer inte förändra hur jag bemöter dig som patient. Det du ser som patient, kanske då inte alltid speglar hur min arbetssituation ser ut som sjuksköterska. 

Vi som kämpar för våra arbetsvillkor, gör det dels för våra kollegor. Men också för er patienter. Vi ser att vi inte längre räcker till. Vi ser att patienter inte längre får den vård de behöver eller förtjänar. Vi ser att patientsäkerheten brister. Vi är oroliga för att vi själva eller våra anhöriga inte ska få den vård vi behöver, när vi behöver den. Vi ser att det redan händer. För att ta hand om patienter, behövs personal. Regionen har stor brist på den varan idag. Lönernas utseende är en stor bidragande faktor till det.

Man kan kämpa för bättre villkor, och ändå älska sitt jobb. Våga inte påstå annat. Det ”gnäll” ni klagar på, är för er skull också.