Politiska beslut behövs för få ordning i skolan

När man läser den borgerliga samverkans svar på kritiken angående Nordics vinstuttag blir man minst sagt mörkrädd.

För att få någon som helst ordning på svensk grundskola och segregeringen så krävs det några stycken enkla politiska beslut, skriver "Välutbildad skoltrött".

För att få någon som helst ordning på svensk grundskola och segregeringen så krävs det några stycken enkla politiska beslut, skriver "Välutbildad skoltrött".

Foto: Christian Johansson

Insändare2023-06-14 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Vill S ha planekonomi eller är de bara populister?" NT 9/6

En fundamental skillnad på att lägga asfalt (som för övrigt sker rätt sporadiskt) är att vi har skolplikt i Sverige och att det är kommunens ansvar att se till att alla barn har möjlighet till skolgång, oavsett hur den bedrivs. Om en friskola beslutar att stänga eller går i konkurs ska kommunen stå med mössan i hand och välkomna eleverna.För att få någon som helst ordning på svensk grundskola och segregeringen så krävs det några stycken enkla politiska beslut. Ändra förutsättningarna för skolpengen (fortfarande drar friskolorna nytta av att skolpengen höjs i kommunala skolor med problem), gör om betygssystemet (som det är nu så slås barn ut nu i tidig ålder och antalet hemmasittare ökar år för år) och gör staten till huvudman för skolan, det går att göra om och göra rätt. Det är väl snart bara Göran Persson som tyckte det blev bra.Trevligt sommarlov. Ni som inte behöver gå i sommarskola för att få någon form av betyg!

Varken lärare eller politiker, men fortfarande borgerlig. En engagerad medborgare som vill att det finns ungdomar som ser till att samhället fungerar framåt.