Beslutet om linje 432 blev fel

Moderaterna i Region Östergötland vill återinföra linje 432

Linje 432 bör återinföras, skriver Jan Owe-Larsson (M). Arkivbild.

Linje 432 bör återinföras, skriver Jan Owe-Larsson (M). Arkivbild.

Foto: Agneta

Insändare2022-09-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Vill få svar från regionens politiker" NT 16/8

Lennart Käll har lämnat in ett medborgarförslag till Region Östergötland som handlar om att behålla linje 432 längs Strandvägen. I en insändare i NT önskar han besked från samtliga partier om hur man ställer sig till medborgarförslaget.

För Moderaternas räkning i Region Östergötland har jag ett tydligt besked att ge: 

När medborgarförslaget kommer upp på bordet för beslut kommer Moderaterna att rösta för att bifalla förslaget. Det vill säga vi kommer rösta för att linje 432 återinförs. 

Från vår sida har vi varit tydliga med att man måste kunna göra om och göra rätt när beslut blir fel. Här har uppenbarligen beslut blivit fel. Samma gäller exempelvis linje 482, Vånga-Norrköping. Där drev Moderaterna och Kristdemokraterna på för en förändring.

Snart är det val och om vi får förtroendet att vara med i ledningen för Region Östergötland kommande mandatperiod kommer vi gå på djupet kring hur processerna runt beslut som dessa avsevärt kan förbättras. Ett som är säkert är att dialogen brustit och att politiken kommit in i ett alldeles för sent skede i processen. 

Men återigen, när beslut uppenbart blivit fel och människor kommer i kläm behöver eventuell prestige läggas åt sidan. Linje 432 bör återinföras.