Att höja skatten skapar bara nya problem

Vi Kristdemokrater ser en helt annan orsak till ”en underfinansiering inom de kommunala verksamheterna” i Söderköping.

Vi förväntar oss inget annat än att Socialdemokraterna kommer fortsätta vilja höja skatten för att fylla svarta hål, skriver flera Kristdemokrater i Söderköping.

Vi förväntar oss inget annat än att Socialdemokraterna kommer fortsätta vilja höja skatten för att fylla svarta hål, skriver flera Kristdemokrater i Söderköping.

Foto: Elisabet Bergquist

Insändare2022-04-05 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

“Kommunala verksamheter är underfinansierade” NT 30/3

Dessa skapades under förra mandatperioden med för höga ambitionsnivåer på fel ställen vilket endast skapar mer underskott och att ständigt behöva höja skatten enligt Socialdemokraternas modell. 

Verksamheter där vi prioriterat ned resurser har varit inom verksamheter som är utan lagkrav att ha, det vill säga bra att ha men inte måste ha. Nu när ekonomin närmar sig balans så ser vi gärna att resurser åter läggs på till exempel Focus och öppna förskolan, men inte oavsett kostnad som verkar vara S melodi.

Vi står fast vid att privata utförare inom LSS, äldreomsorg och skola är något som är mycket värdefullt för de som använder sig av detta. Ni pratar om att det är sämre delaktighet och arbetsmiljö inom privata utövare, tvärtom vittnar många om motsatsen där man blir bättre behandlad som personal, elev eller vårdtagare inom ett privat företag än från den kommunala motsvarigheten. 

En skattehöjning är allt S har att komma med, bara skatten höjs så löser sig allt, trots att ni vet att en höjd skattesats slår hårt mot låginkomsttagare och pensionärer. Vi förväntar oss inget annat än att Socialdemokraterna kommer fortsätta vilja höja skatten för att fylla svarta hål. 

 Vi Kristdemokrater kommer sträva efter att fortsätta med klok hantering av skattemedel, skattehöjning löser inga långsiktiga problem, det skapar bara nya.