Kommunala verksamheter är underfinansierade

Kristdemokraterna i Söderköping skriver i en insändare 21/3 att de inte vill höja skatten och anser att en skattehöjning är att gömma de problem som redan finns.

Socialdemokraterna i Söderköping vill ge de kommunala verksamheterna tillräckliga resurser att fullfölja sitt uppdrag.

Socialdemokraterna i Söderköping vill ge de kommunala verksamheterna tillräckliga resurser att fullfölja sitt uppdrag.

Foto: Thomas Möller

Insändare2022-03-30 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Höj inte skatten för söderköpingsborna" NT 22/3

Tvärtemot så vill vi Socialdemokrater verkligen påvisa de problem som den ständigt pågående ”effektiviseringen” har skapat och som vi anser till stor del beror på en underfinansiering av verksamheterna.


Listan på urholkning av välfärden är lång. Skolresultaten blir sämre, bemanningen i omsorgerna är otillräcklig, BOA (barnomsorg på obekväm arbetstid) har lagts ner, resurserna till Focus och öppna förskolan har minskat, grupperna i skolan och förskolan blir större, riktlinjerna har ändrats och stödet minskar inom LSS med mera.


När det gäller valfrihet så tror vi att möjlighet att välja när och hur insatserna utförs är mer värdefullt än vem som betalar lön till medarbetare. Det är också en fråga om arbetsmiljö och delaktighet. Även Kristdemokraterna borde vara medvetna om de många problem som en del av de privata utförarna av både äldreomsorg och LSS har och har haft. 

En skattehöjning är inget som vi Socialdemokrater önskar men det kan vara enda sättet att ge verksamheterna tillräckliga resurser så vi kan ge omsorg av god kvalitet och ge våra barn och unga en bra start i livet.
 

Socialdemokraterna i Söderköping

Tuula Ravander, oppositionsråd

Marcus Fröderberg, ordförande