Steg för steg vill vi förbättra för våra medarbetare

Marie Morell (M) skriver att hon blir förvånad när hon läser min debattartikel där jag beskriver hur vi socialdemokrater ser på framtiden.

Jag tror att många med mig ser det kloka i att jobba för att minimera kostsam hyrpersonal till förmån för att satsa på egen personal, skriver Kaisa Karro (S).

Jag tror att många med mig ser det kloka i att jobba för att minimera kostsam hyrpersonal till förmån för att satsa på egen personal, skriver Kaisa Karro (S).

Foto: Victor Bomgren

Debatt2022-09-08 07:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Kaisa Karro blundar för sitt ansvar för en vård i kris" NT 31/8

Jag däremot blir inte särskilt förvånad när jag läser Marie Morells svar. Precis som vanligt nämner hon inte med ett ord att vi under lång tid levt med en pandemi och det krisläge som den inneburit. 

Inte heller pekar hon själv ut hur hon ska lösa de problem med kompetensförsörjning som hela landet, inte bara Region Östergötland, lever med. 

Jag tror att många med mig ser det kloka i att jobba för att minimera kostsam hyrpersonal till förmån för att satsa på egen personal.

I våras sjösatte vi en satsning som omfattade 60 miljoner som bland annat innebar löneökningar för undersköterskor. Vi har för avsikt att fortsätta satsa på stora grupper så som exempelvis undersköterskor och sjuksköterskor. I dagarna presenterade vi att vi kommer se till att vårdens medarbetare får fria arbetsskor. 

Vårdens medarbetare ska verkligen ha beröm och jag hoppas verkligen att vi varit tydliga med att vi tycker att de gör ett utmärkt arbete under svåra förhållanden. 

Jag och Socialdemokraterna har för avsikt att steg för steg för att förbättra för våra medarbetare. Moderaternas allroundmedicin brukar vara att lita på att marknadskrafterna löser allt och att sänka skatten för medborgare. 

Socialdemokraterna har i stället för avsikt att höja kvalitén på välfärden så att våra medarbetare både orkar och vill stanna kvar.