Förslagen om resurserna måste vara realistiska

Jag kritiserar inte förslag för att få utjämning mellan stora och små kommuner, men de behöver vara realistiska, skriver Anna Nilsson (M).
Jag kritiserar inte förslag för att få utjämning mellan stora och små kommuner, men de behöver vara realistiska, skriver Anna Nilsson (M).

I en debattartikel skriver Jenny Elander Ek att mindre kommuner inte får del av kakan. Det kan jag hålla med om.

Debatt 5 september 2022 19:25
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"De mindre kommunerna får inte del av kakan" NT 31/8

Dessa frågor styrs från Regionutvecklingsnämnden inom Region Östergötland. Det som är lite anmärkningsvärt är att i den nämnden sitter Jenny Elander Ek i styrande ställning. Vore det inte mer fruktbart att lägga dessa förslag i nämnden än i tidningen? Mig veterligen har det inte skett.

 

Jag kritiserar inte förslag för att få utjämning mellan stora och små kommuner, men de behöver vara realistiska. En annan sak som jag också reagerar mot är retoriken att de politiker som styr går i opposition mot sig själva när det passar. Det har tidigare varit socialdemokrater som har varit bäst i klassen på det. Nu har tydligen även andra tagit efter.

 

Valdemarsvik samarbetar mycket med Söderköping och det är bra. Det är dock så att arbetstillfällena har flyttat från Valdemarsvik till Söderköping. Därför tycker jag att skärgårdsutvecklaren borde vara stationerad i Valdemarsvik. Det är ju i alla fall ett regionalt jobb och jag tror inte det är omöjligt att få de andra kommunerna att gå med på det.

 

Jenny Elander Ek hänvisar till ett beslut i kommunstyrelsen där hon tycker att jag borde ha protesterat. Det beslutet innebar att vi beslutade att satsa pengar på en skärgårdsutvecklare och det tycker jag är bra. Placeringen av densamma var inte med i det beslutet. Beslutet var skärgårdsutvecklaren ska var placerad har tagits någon annanstans av någon annan. Det är inget som vi i oppositionen har varit delaktiga i.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa