Centerpartiet samarbetar i den breda mitten

Det gläder oss att också Moderaterna delar vår bild av den östgötska vården och de utmaningar som finns.

Våra grundvärderingar är starka och tydliga, vi utesluter samstyre med ytterkantspartier, skriver Kerstin Sjöberg och Roger Sandström.

Våra grundvärderingar är starka och tydliga, vi utesluter samstyre med ytterkantspartier, skriver Kerstin Sjöberg och Roger Sandström.

Foto: ÖstMedia

Debatt2022-08-12 18:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Centern välkomnas tillbaka till oss" NT 10/8

Centerpartiet är ett konstruktivt samarbetsparti som står tryggt rotat i den breda mitten och som inte är rädda för att ta ansvar. Vi står också tydligt upp för medmänsklighet och alla människors lika värde. Östergötland gagnas bäst av en ansvarsfull politik utan extremlösningar. 

Efter valet när medborgarna röstat och det finns ett valresultat, är det dags för eventuella förhandlingar. 

Vårt mål är nu liksom i tidigare mandatperioder, att få största möjliga genomslag för vår politik. Viktiga grunder för oss är dessutom jämställdhet, klimatet och landsbygden. 

Vi står upp för allas lika rätt och värde och medmänsklighet. Centerpartiet är vana att ta ansvar och vara konstruktiva. Vi kan diskutera och förhandla med respekt för väljarnas beslut.

Våra grundvärderingar är starka och tydliga, vi utesluter samstyre med ytterkantspartier. Där går vår gräns och vi hoppas att er gräns är lika tydlig och fast.