Beslutet om vindkraften förhalas

Åke Karlsson, ordförande i Landsbygdspartiet oberoende i Norrköping vill få svar av Moderaternas oppositionsråd Sophia Jarl..
Åke Karlsson, ordförande i Landsbygdspartiet oberoende i Norrköping vill få svar av Moderaternas oppositionsråd Sophia Jarl..

”Frågan om ersättning måste lösas först av allt” skriver Sophia Jarl i en debattartikel i NT och syftar på dem som drabbats av Holmens planer på att uppföra vindkraftverk i den norra delen av kommunen.

Debatt 1 juni 2022 19:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Frågan om ersättning måste lösas innan Holmen får svar" NT 26/5

Enligt Sophia Jarl har Moderaterna tagit ställning för att utnyttja det kommunala vetot för ett nej om inte Holmen presenterar ett förslag om ekonomisk ersättning till de drabbade i området. 

 

Sophia Jarls oro över KD, C, S och MP:s undvikande ställningstagande i ersättningsfrågan är berättigad. Dessa partier förhalar nu ett klart besked till efter valet, medvetna om att Holmen inte med den korta tid vi har till valdagen hinner förhandla fram en skälig ekonomisk ersättning till de berörda. 

Man kan också gissa att intresset från Holmen inte är så stort då det handlar om stora summor som kommer att försämra ekonomin i projektet ytterligare.

 

Om mot förmodan Holmen skulle lägga förslag om ekonomisk ersättning till de drabbade skulle ju ändå grundproblemen kvarstå, såsom spridande av mikroplaster, hormonstörande ämnen, störande buller, ljuseffekter samt negativa effekter på djur och natur.

Slutligen en fråga till Sophia Jarl. Om Holmen lägger ett förslag om ekonomisk ersättning för minskade fastighetsvärden till de drabbade skulle Moderaterna då avstå från att använda det kommunala vetot för att stoppa Holmens planer på vindkraftsprojekt i det tänkta området?

Ser fram mot ett tydligt svar!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa