Kvinnor uppmanas ta rodret

Seglaren Linda Lindenau vill uppmana kvinnor att ta rodret till sjöss. Ikväll föreläser hon för Waldemarsviks segelklubb. Samtidigt letar hon kvinnliga seglare som vill agera förebilder.

11 september 2009 00:18
Linda Lindenau har seglat tur och retur till Kanarieöarna tillsammans med sina barn och en väninna. Hon önskar att fler kvinnor ville ta över ansvaret för båten.

 

- Det handlar inte bara om säkerheten. Jag vill trycka på att det blir så mycket roligare om kvinnor lär sig att segla själva. Inte minst är det ju ett resursslöseri att så många kvinnor inte kan ta sig ut på sjön med barnen för att maken jobbar, säger Linda Lindenau.

 

Kvinnliga förebilder
På fredagskvällen föreläser hon för Waldemarsviks segelklubb om sina erfarenheter på sjön. Under helgen blir det sedan kurs i vattnen kring Gryt. Samtidigt åker Linda Lindenau just nu landet runt och letar deltagare till sitt projekt som syftar till att skapa fler kvinnliga förebilder inom seglingen.

 

"Vägar in i båtlivet"
- Vi har delat in det i fyra spår som ska visa kvinnor vägar in i båtlivet. Förhoppningen är att kvinnorna ska bli förebilder för varann så att fler vågar ta steget och ta rodret.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!