Det var skrivet som ur en idealbok för Joakim Hälleström innan han kritade på kontraktet med Vita Hästen.

Den allsvenska epilogen med moder- och favoritklubben Djurgården borta mot Norrköping, samma dag som han själv fyller 25 år.

En dag att minnas.

Artikelbild

| Joakim Hälleström jobbar extra mycket i gymmet för att förebygga ljumskproblemen som höll honom borta från försäsongen.

– Om jag bryr mig om fotboll? Väldigt mycket. Jag hade köpt säsongskort innan det blev klart med Hästen. Jag hade biljett till lördagens match och planerade att gå, berättar den Djurgårdsfostrade forwarden.

Nu blev det inte så.

Joakim Hälleström klev från Huddinge till Vita Hästen och har snabbt anpassat sig till sin professionella vardag. Så 25-årsdagen, inklämd mellan Karlskoga på fredag och AIK på söndag, blir stillsam.

Dessutom.

– Det blev träning klockan ett på lördag så jag missar nog matchen helt. Familjen kommer hit så det kanske blir lite käk senare. Jag har själv match dagen därpå, säger Joakim som varnar för hemmalaget.

– Norrköping är ett riktigt bra lag, det går knappast att ta ut någon seger i förskott. Samtidigt räcker det med en poäng för ett SM-guld.

 

Den korta utlåningen till Nyköping i ettan, en match, blev ett bra insteg från en försäsong helt utan speltid på grund av ljumskproblem. På sju matcher har han gjort intryck i Vita Hästen. Nu när han var sjukvikarie för poängmakaren Linus Andersson, kom första allsvenska målet mot Tingsryd i numerärt överläge i förstafemman.

– För egen del var det kul att göra leverera då jag ersatte honom. För laget var det tråkigt att vi inte kunde göra mer med tanke på alla avslut. För många högt upp från blålinjen. Vi måste göra allt det där som gör det svårt för motståndaren, rörelse i sidled, förflyttningar, skymning och trafik framför kassen, förklarar helgens jubilar.

Ångrar du att du inte tagit stegt till allsvenskan tidigare?

– Det har inte varit aktuellt. Jag vet att någon allsvensk klubb hade ringt Huddinge när jag spelade där men själv hörde jag inget. När det gällde tempot har jag aldrig tvivlat. Samtidigt är allsvenskan en nivå högre, spelarna är skickligare och misstagen straffar dig hårdare. Samtidigt är jag glad att det fungerat bra, det känns som jag passar här och det är en bra grupp jag kommit till, säger Hästens nummer 14.

Kanske hinner han följa det allsvenska slutet efter lördagens ispass i Himmelstalund.

SM-guld för moderklubben.

Sex poäng för Vita Hästen.

Det skulle bli en lyckad helg för 25-åringen Hälleström.