Sjögren: "Jag har lite bollar i luften"

Pontus Sjögren siktar på en fortsättning utomlands. "Vi får se vad det blir, jag har lite bollar i luften", säger förre Vita Hästen-målvakten.

7 juni 2019 07:00

Han var under knappt två säsonger en säker utpost för Norrköpingslaget i hockeyallsvenskan. Inför den gångna säsongen kom inte parterna överens om en fortsättning.

Då hamnade Pontus Sjögren i Skottland.

– Det har varit bra och lärorikt. Det var kul att bo i ett annat land och det blev en kulturskillnad både på och utanför isen. Hockeyn är bättre än jag trodde, lite ojämnt men topplagen är väldigt bra, säger han till Hockeynews om säsongen i Dundee Stars.

34-åringen har avslutat sin första säsong som utlandsproffs nu där Dundee missade slutspelet i den brittiska ligan.

Närmare 60 spelade seriematcher för Sjögren gav en räddningsprocent på 90 exakt.

Någon fortsättning i den skotska klubben verkar det dock inte bli. Klubben har redan värvat kanadensaren Alex Leclerc och Sjögren letar alternativ.

– Jag har ingenting klart, men både jag och min agent jobbar för fullt för det. Jag kommer att fortsätta spela och det ser ut som att det kommer bli utomlands igen, fram till dess ser jag till att göra mig redo fysmässigt. Min agent har kontakt med klubbar, absolut, men ingenting är klart. Vi får se vad det blir, jag har lite bollar i luften, säger Sjögren vidare.

Att det lutar åt något speciellt land kan inte målvakten säga.

– Ingen aning. Jag är öppen för allt egentligen, men jag vill spela på så hög nivå som möjligt och jag känner inte att det är nödvändigt att hamna i ett specifikt land så länge det känns rätt och förutsättningarna är bra.

Pontus Sjögren har stor rutin från det svenska seriesystemet där han innan tiden i Vita Hästen spelat för klubbar som Malmö Redhawks, Södertälje och Pantern. Och även om siktet är inställt på utlandet igen har han inte stängt dörren åt Sverige heller.

– Nej, jag är öppen för allt, det är inget som är hugget i sten och jag är inte låst på något sätt. Men som sagt, det ska kännas rätt och vara ett bra alternativ.

Återstår att se vart Pontus Sjögren går vidare med sin karriär.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson