SHL-backen som Hästen vill ha?

Vita Hästen för diskussioner med en SHL-back. Enligt uppgifter till Sporten ska det handla om Bobbo Petersson, 27. Men tränaren Tony Zabel dementerar. "Jag känner honom sedan tidigare. Men nej, han är det inte", säger Zabel.

23 juli 2019 15:40

LÄS MER: Hästen förlänger med Danielsson

LÄS MER: Zabel: "Ska vara vår försvarsgeneral"

Vita Hästen är i princip klar med forwardssidan inför nästa säsong men har luckor på backsidan.

Klubben gjorde under tisdagen klart med Anton Danielsson och har i dagsläget fyra backar på kontrakt.

Men fler ska naturligtvis in – och enligt uppgifter till Sporten kan en av dessa bli Bobbo Petersson, i fjol i SM-finalisten Djurgården.

27-årige Petersson ska vara den SHL-back som Tony Zabel tidigare har nämnt i media. Hästen-tränaren dementerar emellertid dessa uppgifter men medger att det har funnits en dialog tidigare under sommaren.

– Jag hade kontakt med honom när jag satte igång den här processen, så hans namn har figurerat tidigare. Jag känner honom sedan tidigare. Men nej, han är det inte, säger Zabel.

Zabel fanns med i Djurgårdens tränarstab i hockeyallsvenskan säsongen 2013/2014. Då lånades Petersson ut till Dif från Örebro i fyra matcher.

Petersson har faktiskt även spelat för Vita Hästen då han för tre säsonger sedan gjorde en match på lån från Örebro. Sedan dess har han enbart spelat SHL-hockey och i fjol tillhörde han Djurgården där han dock hade svårt att ta en ordinarie plats.

Just nu är Bobbo Petersson hemma i Blekinge där han håller igång på egen hand. När han får kommentera uppgifterna om Vita Hästen säger han:

– Det är ju så att min agent nog har pratat med de flesta klubbar, det är ungefär det jag har att säga.

Var har ni tittat?

– Jag vill stanna kvar i SHL så klart, men det ska vara någonstans där jag känner att det kan bli bra, där jag kan få en bra roll och känna att jag har förtroende av tränaren.

Han har tittat vitt och brett, även utomlands, men säger att han ännu inte har hittat något som “känns riktigt hundra”.

Kan du tänka dig att kliva ner i hockeyallsvenskan?

– Jag är öppen för det mesta, men det ska kännas rätt i magen. Att gå ner en division är ett alternativ, men jag har inte tagit något beslut i dagsläget. Vi får se vad det blir.

Hur länge känner du att du kan vänta?

– Än så länge känner jag ingen panik. Jag kommer gå på is här nere i Karlskrona.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Adamsson