Nye AIK-tränaren har respekt för Hästen

Många nya spelare och ny tränare hos premiärmotståndaren.

De allsvenska lagens tränare på upptaktsträffen. AIK-tränaren Jussi Salo i mitten i främre raden.

De allsvenska lagens tränare på upptaktsträffen. AIK-tränaren Jussi Salo i mitten i främre raden.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ishockey2019-09-17 19:00

AIK på bortais blir Vita Hästens tuffa premiäruppgift. Ett till stor del nytt AIK – bland andra med Henrik Rommel från Hästen – jämfört med förra säsongens starka upplaga, då Solnalaget vann den allsvenska grundserien, men ändå inte nådde SHL. Först förlorade man den allsvenska finalen mot Oskarshamn, därefter playoff mot Leksand.

Nära högsta serien då. Riktigt lika vasst tippas inte AIK vara inför den här säsongen.

Jussi Salo har tagit steget upp från klubbens J 20-lag och blivit ny A-lagstränare. Han har fått en hel del nya spelare till truppen, och redan har man inte nått full kapacitet. Det erkände AIK-tränaren på upptaktsträffen i Stockholm i måndags.

– Vi bygger om hela laget, har 17 nya spelare, nytt spelsystem och allting så självklart kommer det ta tid och det krävs tid att utveckla spelet och spelare. Det är inte färdigt än på nåt sätt, men jag tycker ändå att vi är tillräckligt förberedda och att spelet är tillräckligt bra för att vi ska kunna vinna matcher även nu i början, säger Jussi till Sporten på minglet på hotellet vid Globen.

Han har fått huvuduppdraget efter en säsong i SuperElit med J 20-laget, och står inför sin första allsvenska match som tränare.

– Känns jättekul att det börjar på riktigt nu efter en lång försäsong, där vi tränat hårt och förberett oss väl, säger Jussi, som som alltid med AIK får räkna med höga krav i tabelltoppen.

– Vi har sagt att vi vill utveckla spelet hela tiden och vara med och slåss om topplaceringarna. Topp sex har vi som konkret mål, säger Jussi, som varnar för premiärgästerna från Norrköping.

– Vita Hästen hade en lite sämre säsong senast men nu har de uppdaterat center- och backsidan ganska väl så det kommer bli en tuff match för oss, säger han.

Karta: Johanneshov
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!