Kokman osäker på en fortsättning i Hästen

Viktor Kokman har ännu inte haft sitt individuella möte med Tony Zabel om framtiden. "Jag hamnar lite i kläm", säger Kokman.

Viktor Kokman fick ett massivt förtroende den gångna säsongen i Vita Hästen – fram till slutet.

37 matcher spelade Viktor Kokman och på dessa landade Norrköpingssonen på 89,8 i räddningsprocent. Kokman tycker själv att hans säsong var helt okej och att han utvecklades, men vill inte ge sig själv något toppbetyg.

När Niklas Lundström kom in som en stormvind på slutet förpassades Viktor Kokman till bänken och stod bara en av sju matcher efter Lundströms ankomst.

Ett speciellt avslut på en för laget framgångsrik säsong, där Hästen lämnade botten och med Viktor Kokman som en stor faktor i ekvationen.

Viktor Kokman tycker att det är svårt att sia om framtiden på grund av coronakrisen.

– Jag tror inte ens att Hästen vet själva vad de har att röra sig med. Alla visste sedan tidigare att ekonomin inte var bra, och det här med corona gör det så klart inte lättare, säger Viktor Kokman som dock är tydlig med att han är öppen för en fortsättning i moderklubben.

– Det är kul att klubben tog det sportsliga klivet den här säsongen. Om jag får vara kvar, så är det dumt att byta.

Att Oscar Masiello har kontrakt över nästa säsong samtidigt som Niklas Lundström gjorde succé får Viktor Kokman att inte ta något för givet.

– Jag hamnar i ett konstigt läge själv, utan att ha pratat med klubben. Men det är så jag har känt sedan säsongen tog slut. Jag hamnar lite i kläm där. Jag förstår om Hästen vill förlänga med Niklas – det vore inget konstigt alls, säger Kokman.

Hur var slutet av säsongen för din del nu med lite distans till det?

– Det blev jäkligt skumt. Sedan gick det inte att säga något om att Niklas fick stå. Han gjorde det skitbra.

Viktor Kokman sitter lugnt i båten ett bra tag till.

– Vi får se helt enkelt. Jag kommer att spela hockey i alla fall. Var någonstans vet jag inte, säger han och lägger till:

– Det känns som att det kommer ta en längre tid innan alla klubbar har fått koll på det ekonomiska läget. Jag hoppas – oavsett om jag är kvar eller inte – att Hästen kan fortsätta med det som påbörjades i år. Det vore tråkigt om det blir ett brödgäng som åker och får stryk hela tiden. Speciellt med tanke på säsongen innan, då vi kom väldigt mycket sist.

Tony Zabel sa häromdagen följande kring målvaktssituationen i Vita Hästen:

– Det är klart att vi är intresserade av både Kokman och Lundström. Sen om vi kan ha båda i slutändan låter jag vara oskrivet än så länge.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa