KLART: Skyttekungen lämnar Hästen

Ryktet har blivit en sanning. Henrik Rommel lämnar Vita Hästen för konkurrenten AIK.

15 april 2019 14:26

Nyheten bekräftas på AIK:s hemsida under måndagen.

– Jag blev väldigt glad när Anders Gozzi (AIK Hockeys sportchef) hörde av sig. Det hela gick fort, vilket det oftast gör när det känns rätt. Jag får både komma hem till Stockholm och spela i ett lag jag följt sedan barnsben, berättar Henrik Rommel till hemsidan.

Han blev en sen värvning till Vita Hästen i höstas men lämnar nu alltså efter bara en säsong. Den 24-årige stockholmaren har AIK som moderklubb och gjorde till och med sex SHL-matcher för klubben säsongen 2013/14.

AIK kvalade till SHL i vår men föll mot Oskarshamn. Därmed blir Henrik Rommel en kommande allsvensk motståndare för Vita Hästen nästa säsong.

Henrik Rommel var både skadad och avstängd under sin tid i Hästen-tröjan. Totalt sett blev det dock en riktigt hygglig poängutdelning från hans klubba.

I grundserien blev han lagets bästa målskytt med tolv mål (plus tio assist) på 40 matcher. I kvalserien lossnade det ännu mera med sex mål och tio assist på tio matcher.

– Det har varit påfrestande att leva i den här bubblan med negativt kval samtidigt som alla andra går på semester. Det var nervöst i laget men det var skönt att jag fick avsluta min tid i Hästen med att hålla laget kvar, säger Rommel.

I nuläget är det endast trion Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och Kevin Elgestål som har kontrakt med Vita Hästen även kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh