Hästens nyförvärv mot kompisarna

I våras var de kompisar och lagkamrater – nu blir de motståndare för Vita Hästens nyförvärv Arvid Aronsson.

23 augusti 2019 09:00

LÄS MER: Ny duo finns på Vita Hästens skadelista

LÄS MER: Trögt målskytte i Hästenpremiären

Efter totalt 71 matcher i Karlskogas dress valde den 21-årige backen att flytta till Norrköping för spel i Vita Hästen kommande säsong.

På fredagskvällen ställs han mot sina gamla lagkamrater i träningsmatchen i Nobelhallen.

– Alltid kul att möta sitt gamla lag, man känner ju många av spelarna där men när pucken släpps är det som vilken match som helst egentligen. Jag har mött gamla lag innan också, och det är Vita Hästen som är mitt lag nu och då är det det jag tänker på, säger Arvid Aronsson direkt efter torsdagsträningen i Himmelstalundshallen.

– I princip hela laget är kvar sen jag var där, jag känner väldigt många och man håller ju kontakt och så. Hockeyvärlden är trots allt ganska liten, säger han med ett leende.

Förra säsongen svarade han för fem poäng – ett mål och fyra assist – för Karlskoga.

– Jag åkte på lite lätta skador men över hela är jag nöjd, speciellt sista delen av säsongen tycker jag att jag spelade riktigt bra.

Ändå bytte du till förra säsongens jumbolag?

– Jag har haft Czarnecki som tränare innan, gillar honom och vet vilken typ av tränare han är. Jag pratade också med några av spelarna här, och det kändes som hela föreningen gör en omstart med mycket nytt blod. Jag kände att jag verkligen ville vara med på det, känns väldigt bra att vara här. Första veckan var lite att känna på, men nu när man kommit in i det tycker jag det är bra fart och det var en bra match mot Västervik, där vi var spelförande men hade lite otur med utvisningarna. Det går åt rätt håll, säger Arvid.

Vad är viktigast mot just Karlskoga?

– Vi håller oss till grunderna som vi tror på, åka mycket skridskor och hårt jobb. Då har vi segern där utan tvekan. Som hockeyspelare finns det nästan inga träningsmatcher utan man vill vinna varje match. Visst att man kanske har lite mer överseende med att allt inte klaffar helt som det ska nu, men en match är en match och då vill man alltid vinna. Det är bra och nyttigt inför säsongen att få känna på att spela med alla och man lär sig sina roller bättre och så.

Hösten 2017 deltog Arvid i 14 SHL-matcher med Örebro.

– Jag spelade till mig ett "100-minuterskontrakt", ett amatör-SHL-kontrakt så över 100 minuter blev det i alla fall. Jag tror jag hade 15 minuter som mest i någon match.

Känns ändå allsvenskan som lagom nivå nu?

– Man vill ju alltid sträva uppåt och bli så bra som möjligt i allt man gör, men jag är noga med att inte stressa fram nåt. Hellre spela mycket i ett allsvenskt lag än sitta på bänken i ett SHL-lag. Jag är 21 år och har inte bråttom, säger Arvid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander