LÄS MER: Så var Tingsryd–Vita Hästen minut för minut

8.49 var pucken inne i Vita Hästens mål men det var också en Tingsrydsspelare. Max Novak hade agerat för bryskt och visades ut. Hästen hade ett hyggligt powerplay, men Novak hoppade in efter tvåminutaren, kom i andravåg och tryckte in 1–0 till hemmalaget.

Han fick sitt mål till slut.

Men inte Hästen.

Åtta sekunders effektivitet.

Jesper Samuelsson ha en fin chans då öppnade Tingsryds försvar, och lyfte en backhand. I Tex Williamssons huvud.

Det var en period med jämnt fördelade skott, men det var Tingsryds chanser som kändes öppnare då spelare hela tiden fyllde på i andra och tredjesituationerna.

Inte blev skadeläget bättre heller då Mattias Kalin tvingats utgå i den första perioden efter att han fått en handskada framför Tingsryds mål.

Hemmalaget fick en lyckad start i andra perioden då Joachim Nermark fick in pucken bakom Marcus Hellgren i en situation som kändes klar, mål var det ändå och en alklt tyngre uppförsbacke för Vita Hästen i dem småländska småstaden.

Mönstret blev allt tydligare. Hästens anfall mattade allt mer och kom laget till avslutslägen kändes Tingsryds attacker mer genomstrukturerade och mer precisa. Hästens 16 skott i andra perioden var lätta för målvakten Tex Williamsson.

Inte mycket förändrade sig i den tredje perioden.

Ännu ett mål för Tingsryd efter en solofärd av Max Lindroth.

Ett slagsmål mellan Axel Levander och Martin Reway rörde upp känslorna. Lukas Lofquist gjorde följe med Axel i utvisningsbåset. Det räckte med 43 sekunder för Tingsryd att göra 4–0 på ett slagskott av Joakim Axman i Hästens boxplay.

Åtta mållösa perioder för Vita Hästen, blev nio.

Nu krävs nästan 2 poäng per match för Vita Hästen om de ska nå de 71 poäng som gav en plats över kvalstrecket.

Vem tror på det?