Hästen-forwarden förd till sjukhus

Vita Hästen-forwarden Viktor Lodin skadades på träningen och fick åka till akuten. "Vi skickade honom på röntgen", sa tränaren Tony Zabel.

Det var i slutet av passet som Lodin, inlånad från Örebro, for in i sargen med knäet före.

Han fick hjälpas av isen med smärtor och grimaserande ansikte. Assisterande tränaren Fredrik Eriksson och lagkaptenen Jesper Samuelsson (som körde egen rehab för att bygga upp sig till slutspelet) assisterade så att Lodin kunde sätta sig på materialarvagnen och åka in till omklädningsrummet.

Tränaren Tony Zabel visste inte omfattningen av skadan precis efteråt.

– Men vi skickade honom på röntgen. Det är lindat och högläge. Sen får vi se om det bara är en smäll eller något annat.

 

Viktor Lodin är alltså ett frågetecken inför onsdagens hemmamatch mot Modo. Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson är dock borträknade men Linus Andersson är tillbaka efter sin handskada förra veckan.

– Planen är i alla fall att "Sama" ska vila några matcher men sen får vi se om vi får skador. 

 

Det finns också en plan för hur målvakterna ska matchas in till slutspelet som drar igång den 11 mars. Niklas Lundström har kommit in och gjort stor succé med 95,74 i räddningsprocent på sina tre matcher. Viktor Kokman, som var förstemålvakt innan Lundström kom, har fått hålla sig i båset men tanken är att båda ska vara varma när slutspelsserien drar igång.

– Kokman har gjort en jättebra säsong, så klart. Han kanske har fått stått lite mer än vad vi har tänkt eftersom Masiello har varit skadad, men det har vi ju mörkat. Vad jag förstår har Kokman aldrig stått så många matcher på raken tidigare. Det har synts lite grann också på slutet. Han har blandat och gett lite. När Niklas kom in och gjorde det bra första matchen också ville vi spela in honom lite hårdare så att vi har två bra målvakter. I morgon kommer vi bestämma vem som ska stå nu men vi har en plan. Vi ska få igång Niklas lite till och sen låta dem stå varannan match. Så jag tror att det lutar åt att Niklas står i morgon och sen ska Kokman in igen. Sen får den som är fräschast och bäst stå, sa Zabel.

Fyra matcher återstår av grundserien och Vita Hästen har fem poäng upp till Västerås på femte plats. Den placeringen innebär att man får tre hemmamatcher i stället för två i slutspelsserien, plus en poäng att starta med.

– Vi är ju klara men vi har inte pratat om vi går för någon ytterligare placering. Däremot går vi för att vinna matcherna, konstaterade Zabel.

Dock: alla lag de har kvar att möta har något att spela för.

– Modo (som vill hålla undan för Timrå på andra plats) kommer göra allt de kan för att vinna. Västerås vill inte tappa poäng eller plats mot oss eller Södertälje. Almtuna och Kristianstad (på varsin sida om det nedre strecket) kommer köra som idioter så för oss blir det ju fyra slutspelsmatcher. Om inte vi är på tå kommer vi bli överkörda. Men jag tycker det är bra, då måste vi vara inne i grejerna.

Väl i slutspelsserien finns det inga frågetecken för målsättningen:

– Vi kommer gå för att vinna de fem matcherna. Men då måste vi hitta en väg där vi är som bäst, sa Tony Zabel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa