Borg om bilfadäsen: "Plingade till ordentligt i mobilen"

Erik Borg har för vana att se och lära första säsongen, men blomma ut den andra. Frågan är om det blir ett till år i Vita Hästen? "Vi har haft en dialog", säger Borg.

29 april 2019 10:30

LÄS MER: "Förstått att det är kört i Hästen"

LÄS MER: Han bekräftar dialog med Hästen

Erik Borg hämtades in till Hästen från en ruskigt stark säsong i hockeyettan med Halmstad. Det blev ingen succé på allsvensk nivå, men en kurva som pekade åt rätt håll.

Totalt fick Borg ihop 14 poäng (10+4) på 58 matcher.

– Jag tycker att jag hade en uppåtgående trend och avslutade starkt. Det gav mig blodad tand. Klart att jag vill fortsätta i allsvenskan, säger Erik Borg.

Hur ser det ut med Vita Hästen för din del?

– Vi har haft en dialog om en fortsättning. Men det har inte varit något konkret än.

22-årige Borg berättar att han har is i magen ett tag till.

– Jag har inte kollat med min agent på några dagar, men det finns säkert intresse från andra klubbar. Sen har alla klubbar mycket att stå i. Det kan vara så att de får nej från en spelare vilket gör att andra spelare klättrar på listan. Man får avvakta och se lite, säger Borg.

Erik Borgs första säsong i Frölundas J20-lag innebar 15 poäng på 44 matcher. På lika många matcher gjorde han 39 pinnar året därpå.

Likadant såg det ut i Halmstad. Hos hallänningarna blev det 17 poäng på 32 matcher säsong ett. För att sedan panga in 53 poäng på 33 matcher 2017/2018.

– Det tar ett tag att anpassa sig till en ny omgivning och ny serie. Jag hoppas kunna göra det ännu bättre i allsvenskan nästa säsong. Jag är gärna kvar i Vita Hästen, säger Borg.

Han har redan varit rejält omskriven under sillyseason. Detta då en bild togs på Erik Borgs bil (Vita Hästen-stripad) när den stod parkerad i Västerås.

Det ledde till spekulationer och rykten. Västerås sportchef, Patrik Zetterberg, fick dementera att Borg skulle vara aktuell för VIK.

Erik Borg skrattar år spektaklet i efterhand.

– Jag skulle till Falun och stannade i Västerås för att ta en fika med Jesper Johansson (forward i Västerås). Vi har spelat ihop i Halmstad. Jag parkerade nära arenan då Jesper bor två minuter därifrån, säger Erik Borg.

– Jag hade ingen tanke alls på att det skulle bli som det blev. Det plingade till ordentligt i min mobil efter ett tag kan jag säga (skratt).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa