Patrick Blomberg har nyligen kommit tillbaka efter lång rehabilitering av tidigare hjärnskakning. Mot AIK i söndags åkte han på en ny smäll mot huvudet och tvingades lämna isen i Himmelstalundshallen.

– Inom någon dag ska han träffa läkarna och efter det vet man mer exakt vad det är den här gången. Smällar mot huvudet vill vi alltid kontrollera, i Patricks fall tar man inga som helst risker med tanke på de problem han precis har haft, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel.

Han kan i nuläget inte säga nåt om hur länge Blomberg eventuellt måste vila. Att det skulle bli ett avbräck med Blomberg vid sidan igen är han dock på det klara med.

– Patrick har varit jättebra sen han kom tillbaka, syns att det verkligen är en klasspelare, säger Zabel.

 

Filip Cruseman fick också lämna matchen mot AIK i förtid. Det efter problem med en ljumske, men enligt läkarutlåtande ska nästa match – borta mot Björklöven på måndag nästa vecka – inte vara i farozonen för Cruseman, vars tillfälliga kontrakt med Hästen går ut om två veckor.

Klubben jobbar på att förlänga det.

– Filip gör ett bra jobb och jag hoppas vi kan landa i att han blir kvar ett tag till. Det handlar om att vi ska få ihop det ekonomiskt också, säger Zabel.

 

Oliver Nordberg fick kliva av redan på uppvärmningen i söndags, fotskadad. Han väntar på röntgen för en mer exakt diagnos.

Jacob Spångberg arbetar med den så kallade hjärntrappan efter sin smäll mot huvudet mot Timrå. Möjligen är han tillbaka i träning i slutet av veckan.

Christopher Fish har varit sjuk men är åter i träning.