Bland varumärken och symbolhandlingar

Ifjol var det udda matchtröjor, symbolhandlingar och insamlingar. Mer fokus på ishockey säljer alltid varan bättre.

Lägen kommer men nu får Hästen bättre utdelning på det som sker i rinken.

Lägen kommer men nu får Hästen bättre utdelning på det som sker i rinken.

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2019-11-24 19:50

Det var massor av hedervärda aktioner från Vita Hästen i fjol.

Spelarna uppträdde i rosa tröjor, var med på insamlingar, pantamera och gud vet vad. Detta ofta för att belysa de som har det lite tuffare och är mer utsatta i samhället, långt utanför idrottens skyddade värld.

Vackert.

Hedervärt.

Frågan är ändå varför man gjorde alla dessa utspel och hur genuint det var från spelargruppen självt? Det kändes som handlingar och en önskan från styrelse och ledning – som till slut mest blev symbolhandlingar.

Frågan är vad det gav Vita Hästen?

Kontrasten blev stor, speciellt när det var ett ishockeylag som sjönk allt djupare under säsongen och det ständigt var bråk mellan styrelse och fans.

Det kändes till slut som mest ett sätt att leda bort uppmärksamheten från det som är Vita Hästens främsta kärnverksamhet och som ytterst bygger varumärket.

Ishockey.

Med en ny styrelse, en ny ledarduo har den biten tonats ned, vilket nästan känns befriande. För vad betyder dessa aktioner om trovärdigheten saknas för det Hästens varumärke står för?

Det blir som att sätta släpkärran framför bilen.

Det kanske inte finns mycket likheter mellan Vita Hästen och Västervik. Det skulle väl vara att båda tränarna är de som kommer sitta säkrast i sina klubbar den här säsongen.

Av helt olika skäl.

I Plivit Arena som firade 35 år på dagen firades det med tårta. Västervik lider av det ekonomiska oket och det här kan vara den kanske sista säsongen i hockeyallsvenskan.

Vita Hästen har också en tung ekonomisk börda att bära, ett mer eller mindre kroniskt tillstånd i klubben sedan urminnes tider. 

Det är kontrollår för elitlicens. 

Oavsett är Vita Hästen på rätt väg ute på isen och det långsiktiga kontrakt som man skrev med Tony Zabel ser ut att ge utdelning. Laget har höjt sig, känns mer solitt och det finns mer kompetens som kan avgöra matcher.

Och fler spelare som kan utvecklas av att vara i en sådan miljö.

På något sätt är det rätt att lägga fokus på det sportsliga för att höja intresset. Inte en massa symbolhandlingar som gav en ganska tom och fadd eftersmak då det ständigt stormade runt om Vita Hästen.

Då är det lättare att hitta sin publik.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!