Bergman: "Jag är definitivt laddad"

Efter sju år är han tillbaka. "Det kliar i fingrarna", säger Sune Bergman.

9 mars 2019 21:17

LÄS MER: Supportern önskar långsiktighet

LÄS MER: "Jag tar mitt ansvar för vad jag gör"

66-årige "Kung Sune" funderade ett tag innan han tackade ja till Vita Hästens erbjudande om att ersätta Leif Strömberg i båset under den kommande kvalserien.

– Det känns kul att få hjälpa Hästen att klara kvalet. Jag tror vi har stora möjligheter att klara det, men det kommer bli stentufft. Jag har varit med förr så det vet jag, säger Sune, som bland annat lotsat HV71 till SM-guld 1995.

Himmelstalundshallen är välbekant för den välmeriterade tränaren. Han ledde Vita Hästen två säsonger (2010–12) och kvalade då båda åren till allsvenskan – utan att nå ända fram. Nu handlar det istället om att behålla den allsvenska platsen.

– Jag trivdes bra i Norrköping senast.

Efter det har han tränat norska elitlaget Frisk Asker sex säsonger, och blivit "årets tränare" i Norge i tre av dessa. Den nuvarande säsongen har han inte haft något lag.

– Man är uppväxt med ishockeyn så det kliar i fingrarna. Det här känns spännande, intressant och utmanande att försöka göra ett så bra jobb som möjligt för Vita Hästen. Jag hoppas verkligen vi klarar oss kvar, det är viktigt för hockeyn i Norrköping både sportsligt och ekonomiskt, säger Sune, som knappt har sett Hästen spela alls under säsongen.

– Nej, jag har ingen koll på det men har pratat med några av spelarna nu. På måndag är jag på plats och då gäller det att börja jobba otroligt hårt. Det blir väldigt intensivt en och en halv vecka fram till kvalserien startar. Jag kommer prata med alla spelare, se på video med matcher som de har spelat, prata med de andra tränarna...en riktigt tufft period, men spännande. Jag är definitivt laddad, säger Sune.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander