"Vi har bjudit på tok för mycket"

Marcus Eriksson är kritisk efter förlusten mot Tingsryd. "Gör vi de här misstagen, kommer vi att bli straffade".

10 oktober 2018 14:22

Skadan från premiären mot Pantern sitter i även om den är hanterbar.

– Man känner av den lite, inte hundraprocentigt men man får slita på ändå. Det är tillräckligt bra för att spela, säger "Macke" dagen efter förlusten borta mot Tingsryd.

Exakt var skadan sitter, vill han inte berätta.

– Nej, då kanske man får mer smällar. Jag fick ett slag där ändå för ett tag sedan och det var knappast något jag behövt.

Vita Hästen ligger i mitten av tabellen med nio inspelade poäng men med två matcher mer mer spelade än nio av tabellens 14 lag. Samtidigt är det är bara knappa tre poäng ned till jumbokvartetten Västerås, Västervik, Almtuna och Tingsryd i den haltande tabellen.

Efter 5–3-förlusten borta hade trotjänaren Marcus Eriksson en ganska tydlig syn på var förbättringspotentialen ligger.

– Jag tycker vi spelar bra under långa stunder. Jobbar hårt och det är det vi måste göra hela tiden. Men vi har bjudit på tok för mycket. Vi har givit bort för många mål. Det har kostat oss en jädrans massa poäng.

– Igår berodde det på egna misstag. I alla fall de tre målen i den första "peddan", då var den matchen körd kändes det som. Vi jobbar oss ändå tillbaka. Men hade vi inte givit bort de tre första hade vi kanske haft tre pinnar med oss hem.

– Vi gav bort två poäng hemma mot Björklöven. Mot AIK hemma ger vi bort ett mål i numerärt överläge. Vi vann väl på straffar till slut men det är ändå fem, sex poäng som vi tappat redan.

– Så kan det inte fortsätta, säger Eriksson.

Vita Hästen är inte lika cyniskt i sitt sätt att spela, något motståndarna ofta är.

Misstagen blir enkla mål, bakåt.

– Tingsryd kom tre mot en, på ett mål. Vi har inte haft ett sådant läge på hela säsongen. Många lag ligger och väntar på sådana här lägen. Då gäller det att inte bjuda på för mycket. Det handlar om personligt ansvar när man har pucken, det spelar ingen roll hur vi spelar annars, säger Eriksson som inte anser att grunden som spelet vilar på är felaktigt byggd.

– Det är inget fel på hur vi spelar eller något sådant. Det är inte så att vi inte jobbar tillräckligt hårt. Sådana misstag går det inte att försvara sig mot. Fortsätter vi på det här spåret kommer vi bli straffat som lag. Det är det som måste bort.

Forwarden med den långa klubban och fina tekniken vill inte svartmåla situation, men anser att det finns utrymme för förbättring.

– De andra lagen ska vinna sina matcher med, men vi skulle haft fler poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa