TV: En premiärpoäng kunde varit tre för ÅFF

Det blev en poäng (1–1) för Åtvidabergs FF i division 1-premiären mot tippade topplaget Eskilsminne på bortaplan. Men det kunde mycket väl, eller kanske snarare borde, ha varit tre.

6 april 2019 08:00

– Det var 1–1 med mersmak. Man är lite besviken över att vi inte fick med oss alla tre när det blev som det blev, säger tränaren Rickard Johansson.

ÅFF inledde stabilt på Harlyckans IP i Helsingborg och bara några minuter in i premiären prickade Ludvig Holmertz stolpen efter en snabb kontring på vänsterkanten.  

Hemmalaget jobbade sig dock in i matchen allt mer och efter en halvtimmes spel fick man ett kanonläge att ta ledningen på ett friläge, men rutinerade Henrik "Fimpen" Gustavsson räddade.

1–0-målet skulle dock inte dröja länge för i anfallet efter nickade Emil Åberg bollen förbi en chanslös "Fimpen" i ÅFF-målet.

Bortalaget kom dock igen starkt i den andra halvleken.

– Vi kände redan under de sista tio minuterna i första halvlek att vi var starkade och orkade mer. Sedan gjorde vi en riktigt bra andra halvlek och hade två-tre riktigt bra chanser, förutom målet, säger Rickard Johansson.  

Målet ja. Det kom i den 73:e minuten då Alem Plakalo höll sig framme på Ludvig Holmertz hörna och petade bollen i mål.

Och kvarten senare dök så den där chansen upp som kunde, eller borde, ha säkrat de tre premiärpoängen. ÅFF fick straff efter att målskytten Plakalo blivit dragen i armen och Oskar Stejdahl stegade fram – men missade. Mathias Nilsson, Malmö FF-lånet i hemmamålet, dök snabbt och räddade det låga skottet.

1–1 stod sig sedan matchtiden ut, trots ytterligare varsitt riktigt bra läge. Ett resultat som gav ÅFF-tränare Johansson blandade känslor. En poäng mot ett lag man var chanslöst mot både hemma och borta i fjol hade han så klart tagit på förhand. Men med tanke på den missade straffen i slutminuterna smög sig även besvikelsen på.  

– Enligt alla förhandstips ska det skilja 12-13 placeringar, höll jag på att säga, mellan Eskilsminne och oss. SåVi på det sättet var det här en bra premiär. Vi vill motbevisa vad alla tycker och tänker, säger Rickard Johansson.

Du kan se matchen i repris i spelaren här ovanför. På grund av tekniska problem med sändningen saknas dock stora delar av andra halvlek. Vi ber om ursäkt för det inträffade.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius