Trångt om elvan inför Citymatch

Det var spelarkris inför höststarten borta mot Akropolis. Men nu är det i stället stenhård konkurrens om att starta i Linköping City.

27 augusti 2018 09:00

En rad vassa spelare är tillgängliga igen i Linköpingslaget till hemmamatchen mot Arameisk-Syrianska, som spelas på Linköping arena på måndagskvällen.

– Fler spelare på träningen och bra konkurrens, säger Linköping citys tränare Melke Alan som kallat 17 spelare till match.

Backtalangen Pontus Rödin åker till Vitoria Setubal i Portugal för ett test, men annars är det många spelare in i Citylaget.

Michael Uwusu och Ilir Terbunja är fria från skador, Esat Jashari, Kyle Knotek och Ivan Bukenya kommer tillbaka efter avstängning, och mittbacken från Gotland, Sebastian Starkenberg, är med i truppen efter en veckas träning.

– Sebastian ser intressant ut för framtiden, säger Melke Alan.

Linköping city ligger sexa med 28 poäng, medan Arameisk-Syrianska, som bytte tränare under uppehållet, ligger näst sist på 13 poäng. City vann bortamatchen i somras med 4–2 efter flera fina mål av Ilir Terbunja.

– Vi hoppas ge Cityfansen en ny fin match i hemmaborgen, säger Melke Alan.

Arameisk-Syrianska spelade i Svenska cupen nyligen och förlorade då med bara 1–2 mot superettanlaget Frej. City hoppas studsa tillbaka efter 1–3 borta mot Akropolis i serien.

Vi sänder samtliga Linköping Citys seriematcher i division 1 norra under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Corren.se, NT.se, MVT.se, VT.se och Klackspark.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius