"Tråkigt att ÅFF valt att ställa in"

Det blir ingen prestigematch mellan Linköping City och Åtvidabergs FF nästa söndag. ÅFF väljer att ställa in. ”Tråkigt”, säger Khalid Neshati, sportchef i Linköping City.

8 mars 2019 10:51

Relationen mellan division 1-klubbarna är ansträngd – och nu kan Sporten avslöja att konsekvensen att blir att det inte blir något hett träningsmöte på Linköping arena 17 mars. ÅFF har klart med att i stället möta Oskarshamn den aktuella helgen medan City ännu inte hittat någon annan motståndare.

– Jag vill inte göra det till en stor grej, men klart att det är tråkigt. Det var en match som vi hade jobbat mycket med och där vi hoppades på mycket publik, säger Khalid Neshati i City.

– Det är vår sportgrupp som tagit beslutet. Det känns inte bra att möta City just nu. Trist att det blivit så här, men vi får jobba på att det ska bli bättre. Vi vill ha det här med fria övergångar, säger Ingvar Gustavsson, ordförande i ÅFF.

Bakgrunden till tvisten har att göra med Jesper Beurlings övergång till ÅFF från Citys samarbetsklubb AFK Linköping i höstas. För att göra en lång historia kort: City anser att ÅFF skötte kontakterna dåligt och var även besviket på spelarens agerande. I det läget valde Linköpingsklubben att kräva en övergångssumma.

ÅFF betalade – men var missnöjt med att behöva göra det.

Sportgruppen förklarar sitt ställningstagande i ett skriftligt uttalande:

”Vi har under många år haft ett mycket bra samarbete med AFK Linköping (tidigare Kenty) där vi kunnat förmedla spelare mellan varandra utan att överhuvudtaget diskutera några kostnader. Nu när AFK tillhör City så vill man plötsligt ha betalt för spelare som aldrig tillhört eller spelat för City och dessutom inte har något kontrakt. Det ska sägas att enligt regelboken så har de rätt till ersättning, men då vi inte tycker att det främjar varken spelarens utveckling eller fotbollen i Östergötland att ta betalt för spelare tycker vi inte att en ”vänskapsmatch” kommer lägligt.”

Khalid Neshati säger:

– Jag tycker att vi har haft en bra dialog den senaste tiden, men tyvärr blev det så här. Det är beklagligt att ÅFF har valt att ställa in. Inte minst som det faktiskt är City och inte AFK som man ska möta.

Mer ÅFF:

Veteranmålvakten Henrik Gustavsson skadade sig i matchen mot IFK Norrköping i måndags, men nu är låret undersökt och beskeden positiva. Det rör sig av allt att döma om en lättare sträckning och prognosen är att han ska vara tillbaka inom sju till tio dagar. Därmed ingen fara för seriepremiären.

Ett skönt besked för ÅFF.

Däremot missar han lördagsmatchen mot Sylvia på Östgötaporten. Vi direktsänder på corren.se, med avspark 12.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten