Få hemmahopp i Holmen Paper Cup

Antalet spelare i Holmen Paper Cup fortsätter att öka.
Men vad värre är att antalet hemmaspelare aldrig varit lägre.

tennis, norrköping2005-07-23 04:00
För tredje året i rad ökar intresset för tävlingen. Men enbart 20 spelare, varav fem veteraner, kommer från Norrköpings TK.
- Det här ser inte bra ut ur klubbsynpunkt. Det här måste fungera som en väckarklocka för klubben, säger vice ordförande i styrelsen Rolf Olsson.
Bland hemmaspelarna finns Igor Vlassjouk (nyinflyttad till Norrköping från Växjö) som kvalar in till Herrsingel elit. Det samma gör Saman Sami och Marcus Söderström.
På damsidan kommer inte Sousan Massi till spel eftersom tävlingen krockar med lag-EM för 16-åringar i England.
- Vi har 250 ungdomar som tränare kontinuerligt och det måste komma fler spelare till tävlingarna på hemmaplan, säger tävlingsledaren Johan Carlsson.
En nyhet inför i år är att en helt ny klass kommer att spelas i herr- och damsingel elit. Förutom klasserna A, B och C spelas även Super.
Det är bara tre tävlingar på Sverige Touren som har en superklass. Första priset för herrarna är 12 000 kronor och för damerna 7 000.
- Det gör att vi får ihop ett ruskigt starkt startfält. Flera av Sveriges top 10-spelare kommer hit, säger Johan Carlsson.
Med start i dag och nio dagar framöver kommer 350 spelare från 95 klubbar att spela sammanlagt 450 matcher i årets Holmen Paper Cup.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!