Telefonsamtalet får Dolphins att agera

Det blir allt mer uppskruvat i slutspelshetsen. "Det är föreningen och inte en person som står bakom anmälan", säger Dolphins representant som mottog ett samtal "med otrevlig ton" natten till söndag.

21 april 2019 17:00

Överkörda på hemmaplan i fjärde semifinalen.

65–108-magplasket innebär att Dolphins är illa ute – säsongen kan ta slut på måndag – och det var inte bara brakförlusten som eftersnacket handlade om i Stadium Arena.

Sent in i matchen hamnade Dolphins Anes Zekovic och Borås stjärna Nimrod Hilliard i en dispyt.

Dolphins skickade in en anmälan efter vad de ansåg var ett "tydligt slag mot huvudet".

LÄS MER: "Det skulle ha varit "disk" direkt i matchen"

Anmälan har inte gått obemärkt förbi.

Ärendet, som fortfarande inte behandlats av disciplinnämnden, har blossat upp till ett diskussionsämne på sociala medier och NSD:s basketbloggare Peter Lindvall menar att "Norrköping skämmer ut sig"

Under söndagen gick Dolphins ut med ett meddelande på sin Facebooksida.

Anledningen: Namnet på den person som skickade in anmälan har läckt ut.

"Denna persons namn har nu spridit sig och lett till att namnet florerat på sociala medier samt under natten mot söndag mottogs samtal med otrevlig ton som gällde anmälan" skriver Dolphins.

Och fortsätter:

"Vi tar kraftigt avstånd från dessa typer av förseelser och vill med denna redogörelse påvisa att föreningen Norrköping Dolphins tagit beslutet att skicka in anmälan och att personen som står på anmälan är en del av föreningen".

Sporten har varit i kontakt med Dolphins representant.

– Anmälan måste stå på en person men det är föreningen som skickar in den. Jag kan tycka att det är olyckligt att namnet sprids på sociala medier. Jag upplevde det inte som hotfullt men det känns som vi måste markera att det inte är okej.

Adnan Chuk tycker det var ett givet val att anmäla Borås amerikanska stjärna.

– Vår uppgift är att skydda vår spelare som får ett slag i ansiktet efter signal. Dessutom av en spelare som inte har med situationen att göra, det är klart vi måste försvara det. Till skillnad från andra så väntar vi inte i 25 dagar utan anmäler direkt. Jag förväntar mig inte bu eller bä. Det får andra sköta, säger Adnan Chuk.

Det är många som har åsikter?

– Det är det vad vi än gör. Jag lägger ingen värdering i det. Det är så genomskinligt vilka som ska reagera.

LÄS MER: "Dolphins stjärna blickar framåt"

Dolphins åker till Boråshallen och är piskat att göra något de inte lyckats med den här säsongen – vinna.

Adnan Chuk ser att Dolphins har sin bästa match i den här semifinalserien framför sig.

– Den här gruppen är hård, inget snack om det. Väldigt mycket gick fel senast och Borås gjorde mycket rätt men oavsett om vi förlorat med två eller 42 så hade det stått 3–1 oavsett. Vi jobbar lite i motvind men ger inte upp det här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung