Superlöftet hyllas av IFK-managern

En hyperintressant trupp. Är Isak Bergmann Jóhannesson den som är allra mest spännande? "Han agerar som han är 15 år äldre än vad han är", säger Jens Gustafsson.

21 januari 2019 17:30

Storklubbarna nobbades.

Isak Bergmann Jóhannesson är fast besluten att göra som förebilden Arnór Sigurdsson och ta skuttet från Östgötaportens talangfabrik till en europeisk storklubb.

Han ångrar sig inte.

– Briljant, det är bättre än vad jag trodde här, svarar den unge islänningen på frågan hur första tiden i Norrköping fortlöpt.

"Peking" visste att de hade en sällsynt talang under uppsikt men tävlade mot både större och rikare klubbar om Bergmann Jóhannessons namnteckning.

LÄS MER: "IFK-ikonen blir Norrköpingsbo igen"

– Det var inget svårt beslut. Hade jag valt en annan klubb hade jag säkert hamnat i deras U17-lag. Här får jag träna med A-laget. Norrköping har visat hur bra de är på att utveckla spelare och det avgjorde, fortsätter mittfältaren med den fina vänsterfoten.

23 mars fyller Bergmann Jóhannesson 16 år.

Den ringa åldern syns inte på planen där han hävdar sig utan större problem mot Alexander Fransson, Simon Thern och de andra mer etablerade IFK-stjärnorna.

– Han agerar som han är 15 år äldre än vad han är. Vi visste om att hans kapacitet är enormt hög men sedan har han en bit kvar fysiskt. Han har en kropp som 15-åring och det kommer att ta tid och komma motgångar på vägen men det han visat gör att vi är mycket glad att se Isak i IFK framöver, säger Jens Gustafsson.

LÄS MER: "IFK värvar två nya spelare"

Efter flytten från Island har Bergmann Jóhannesson, installerat sig i en lägenhet alldeles bakom Östgötaporten.

Det skiljer bara två våningar till Oliver Stefánsson som bor tillsammans med familjen som flyttat med för att stötta.

– Jag går till dom och äter middag på kvällarna. Klubben var noga med att jag skulle fortsätta i skolan med, det är en viktig aspekt, så jag fortsätter med uppgifter online, berättar Bergmann Jóhannesson.

Vad har du för mål?

– Levererar jag här på träningarna hoppas jag få fortsätta köra med A-laget. Det var lite tufft att komma in i tempot först, det skiljer sig mot IA men nu tycker jag att jag hänger med bra. Jag har som mål att spela med A-laget, kanske att det blir så i slutet av säsongen. Vi får se. Jag älskar att gå till träningen. Vilka spelare man får chansen att spela med varje dag.

Jens Gustafsson är spänd på vad Isak Bergmann Jóhannesson, kan göra.

– Vad det säger att vi får en så lovande spelare? Det är uppbyggt under en längre tid. Tillbaka till Stefan Thordarsons tid och sedan har det förbättrats med Arnórs resa här. Vi bedöms som en bra förening att komma till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung

Ämnen du kan följa