Stjärnan saknas i Citys nystart

Nystart för Linköping City – då saknas brasseforwarden Michael Morais.

1 augusti 2019 19:38

– Ja, han är inte med, säger sportchefen Khalid Neshati, som före sommaren fick utökat ansvar och numera delar på ledarskapet kring division 1-laget med managern Melke Alan.

Michael Morais, det meritmässigt allra vassaste namnet i hårdsatsande Citys internationella trupp, befinner sig just nu hemma i Brasilien och det är inte klart att han återvänder. Anfallaren svarade för nio mål på tolv matcher under våren och i hans frånvaro är det ingen vågad gissning att Claudio Yael ges chansen på topp från start på Linköping arena på fredagskvällen.

Mittbacken Patrick Johansson är långtidsskadad – och inte heller Fredrik Alm finns med mot Rynninge. Den sistnämnde blev utvisad mot Akropolis i näst sista matchen före uppehållet och domen blev ytterligare en matchs avstängning.

Som Sporten avslöjade tidigare i veckan har City värvat brassetrion Douglas Abner, Leonardo Augusto Cunha De Lima och Joao Pedro De Jesus, men enligt våra uppgifter är de ännu inte spelklara för division 1 utan kommer i väntan på det spela med samarbetsklubben AFK Linköping i tvåan på lördag.

Linköping City är just nu fyra i tabellen, med elva respektive åtta poäng upp till toppduon Akropolis och Umeå – och en chans att nå målet om spel i superettan till nästa år.

Fredagsmotståndaren Rynninge återfinns just nu under nedflyttningsstrecket.

– Jag har för många gånger fått äta upp det som jag sagt, men trots en del avbräck är det en match som vi ska vinna. Annars har vi inte i snacket om avancemang att göra, säger Khalid Neshati bestämt.

Som vanligt sänder vi Citys matcher i division 1-fotbollen på corren.se och klackspark.com. Det är gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten